Samsung G3 Station HX-DU020EC 2 TB

2. jun 2010
- af The Geek - iTrends.dk

Samsung G3 udløser et Editors Choice certifikat, som i vores system gives til et produkt, der er så anderledes og specielt, at det kun kan vække opsigt og forundring.

Selvom USB3.0 er ved at tage fat i markedet, så er udviklingen stadigvæk ikke langt nok fremme til, at USB2.0 har mistet dominans. Dette er Samsung med til at vise ved lanceringen af deres G serie som efterfølger til den populære S serie, vi testede som noget af det første på redaktionen i 2009.

Vi testede deres G2 Mobile som de første i Danmark tilbage i februar, og nu skal vi kigge på storebror G3 Station, hvor der leveres kapacitet fra 1TB – 2TB som det største. Det er også den største harddisk på markedet pt. så det er masser af kapacitet, man får til rådighed i en ekstern løsning.

Vi skal se, hvad Samsung har at byde på sammen med deres G3 Station og kigger samtidig tilbage på G2 Portable, hvor designet i hvert fald spiller i et helt andet spor, end vi er vant til på det område, men det skyldes, at Samsung har designet et “grønt” produkt ved at bruge naturens materialer og farver til det ydre.

Emballagen til G3 Portable er lige så speciel som selve den eksterne harddisk, hvor det hele er baseret på runde søjler side om side. Samsung har valgt et mere frisk og groft design til deres G serie, hvor deres tidligere S serie var mere luksuriøs med blanke og glatte overflader.

G serien minder mest af alt om en avanceret Lego klods, hvis man ligesom mig har leget med den slags som barn. Det er ligesom G2 serien, men med G3 har man ikke mulighed for at se, hvor stor enheden er uden at åbne emballagen.

Noget af det vigtigste er, at Samsung annoncerer 3 års garanti med enkelte begrænsninger, som der altid er med den slags udstyr. Derudover oplyses der lidt omkring deres backup og security funktioner, der med stor sandsynlighed er baseret på den software, vi har set sammen med tidligere Samsung løsninger.

Endelig det store 2TB klistermærke hen over siden af drevet, der lige viser, hvor mange sange, billeder eller film man kan have på enheden. Det er ikke småting efterhånden!