PlayStation 4 koncept

Playstation 4 specs lækket af insider

29. mar 2012
- af Kristian West - Eurogamer.dk

Opløsning på 4096 x 2160, ikke kompatibel med PS3-spil. Rund?

PlayStation 4 lanceres ifølge en kilde tæt på Sony, som overfor Kotaku angiveligt har afsløret, at afløseren til PS3 udkommer sidst på året i ​​2013.

Udvalgte udviklere har siden begyndelsen af 2012 haft adgang til tidlige udviklerversioner af konsollen, og skal være blevet lovet endelig dev kits mod slutningen af 2012.

Ifølge Kotaku går konsollen under kodenavnet Orbis, hvilket på latin betyder cirkel eller ring. Navnet går i tråd med, hvad Sony senest har gjort med deres nye håndholte konsol, som i stedet for at hedde Playstation Portable 2 er endt med at hedde PlayStation Vita, endnu et latinsk ord, som betyder liv.

Ikke bagudkompatibel
PS4/Orbis bliver angiveligt ikke kompatibel med PS3-spil, hvilket potentielt kunne gå hen og blive et problem i overgangen fra det eksisterende, store PS3-marked til at starte fra nul igen om halvandet år.

Det formodes endvidere, at processoren bliver en AMD x64, og at grafikchippen bliver en AMD Southern Islands med en maximal native opløsning på 4096 × 2160 og muligheden for afvikling af 3D-spil ved 1080p.

Læs også: Ser grafikken på PS4 sådan her ud?

Feature skal udelukke brugte spil
En af de funktioner, som nok skal skabe en del furore, er forlydender om, at konsollen får en indbygget teknisk feature, der skal bekæmpe brugen af spil købt i brugt tilstand, noget som også Microsoft er ved at se på hos afløseren til Xbox 360.