Sony XPERIA S

Sony XPERIA S

22. mar 2012
- af Jeppe Christensen - Recordere.dk

Sony har ladet sig skille fra Ericsson, og det første produkt med Sony-logo er den spritnye Xperia S - trods et par småfejl er vi imponerede over japanernes velfungerende androide.

Sony Xperia S er den første mobil siden skilsmissen fra Sony Ericsson, og selvom den blev udviklet som et Sony Ericsson-produkt, så er det passende, at dette er den første smartphone, der bare har Sony-navn på fronten.

Formmæssigt er man nemlig ikke i tvivl om, at dette er et Sony-produkt, og det rene, næsten monolitiske, udtryk leder vores tanker hen i retningen af et flot Bravia-tv.

Fronten prydes af en 4,3-tommer stor skærm med 720p HD-opløsning, nedenunder sidder en berøringsfølsom overflade, og designet defineres af det gennemsigtige stykke plast, der faktisk er en del af antennedesignet. Sony Xperia S er en flot og stilig mobil, men der er også megen "spildplads" både over og under skærmen, og det gør mobilen forholdsvis lang, og måske længere end den egentlig behøver at være.

Flot men lidt buttet
Med en profil på 10,6 millimeter er Xperia S også lidt mere buttet, end hvad vi ellers har været vant til, og i det hele taget er det en stor mobil at have i hænderne. Et eller andet sted, så passer det nu meget godt ind og visuelt er den herlig at se på, og derudover føles den fint i hånden.

Sony har kreeret mobilen i plast, og selvom overfladen faktisk er behagelig at røre ved, så foretrækker vi "ægte" materialer som metal og glas, eller en Nokia-løsning som med Lumia 800, hvor skærm og indmad er pakket ind i ét stykke gennemfarvet polycarbonat.

Sony Xperia S er skruet sammen på en måde, så mobilen har mange sømme og samlinger omkring knapper og USB- og HDMI-portene i henholdsvis venstre og højre side. De er gemt bag plastikflapper, som kan være lidt besværlige at få på plads igen. Bagsiden kan tages af, men du kan ikke udskifte batteriet eller udvide lagerpladsen med et MicroSD-kort. I stedet kan du indsætte et MicroSIM-kort, og det er sådan set det.

Det er lidt fjollet, at bagsiden kan fjernes, og resultatet er blot flere samlinger, der kan samle støv og som visuelt ikke ser lige så elegant ud, som hvis bagsiden bare var en samlet flade.

Fantastisk skærm
Men nok om mobilens design og konstruktion. Hvordan er den i brug, hører vi dig spørge. Den 4,3-tommer store skærm er herlig at se på med 1280 x 720-pixel opløsning og er faktisk lysstærk nok til, at du kan bruge den udenfor i direkte sollys.

Den høje opløsning er et klart plus, når du surfer websider, ser videoer eller læser e-bøger, og bagefter er det svært at gå tilbage til knap så imponerende skærme.