OCZagility3-320

OCZ Agility 3 Series SSD 240 GB

25. jul 2011
- af Dennis L. Sørensen - Tweak

SSD racet er i gang, og det har det efterhånden været i noget tid. Vi har efterhånden passeret tiden hvor SATA 2 3Gb/s satte en grænse for hvad en SSD kunne yde og vi er derfor gået i gang med en æra, der er baseret på SATA 3 6Gb/s.


I modsætning til fx Vertex 3, hvor man får en 3,5" til 2,5" adapter, så man kan sætte den i et kabinet, hvor der ikke er lavet plads til 2,5" diske, så må man altså undvære den ved Agility 3. Grunden til, at man ikke får en adapter med er fordi at dette er en mere prisvenlig disk.

OCZ har også en serie der hedder Solid 3, som er de egentlige Value serie, men ved Agility 3 får man dog stadig en del for pengene - man må dog leve uden en adapter plade.

I mange nyere kabinetter er der også ofte gjort plads til en 2,5" disk, og i en bærbar bruger man jo kun 2,5" diske.

OCZ Agility 3 er af den normale 2,5" størrelse. Det betyder, at den har målene 99.8 x 69.63 x 9.3 mm (L x B x H), og kun vejer sølle 77g - ifølge specifikationerne. Kabinettet selve elektronikken er indkapslet i kan beskrives som mørk grålig - tæt på sort - og er i plast.

På toppen af SSD'en finder man klistermærket der fortæller hvilken SSD man har mellem hænderne. Den grønne Agility 3 farve er selvfølgelig repræsenteret her.

Hele kabinettet er dog ikke af plast, og når vi vender SSD'en om, er det tydeligt at se, at kabinettets vitale dele er lavet i metal. Midt på bagsiden sidder der et klistermærke med en masse information. Udover information, såsom hvilken spænding SSD'en kører med, lagerkapacitet - som i dette tilfælde er 240GB - og at den understøtter SATA 3, så gør OCZ også meget ud af at fortælle, at selvom dette er en SSD'en og at der ingen bevægelige dele er inden i, så skal man stadig være forsigtig.

Den kan ikke holde til at blive tabt og man må heller ikke lægge pres på den. Desuden gør de opmærksom på, at man mister garantien hvis man åbner kabinettet.

I hvert hjørne finder man monteringshuller og skruer. Monteringen kan både ske på siden af SSD'en, men også på bunden af SSD'en. Skruerne er selvfølgelig for at holde sammen på SSD'en og vi gør - ligesom OCZ - opmærksom på, at man mister garantien hvis man åbner kabinettet.