Trådløse touch-tastaturer til TV'et
Flere producenter er begyndt at lave TV-venlige tastaturer.

Et touch-tastatur til TV'et

2. nov 2011
- af Rasmus Elm Rasmussen - Alt om DATA

Vil du nyde medieindhold fra computeren på det store flad-TV uden at slæbe mus og kluntet keyboard ind i dagligstuen, er der flere muligheder for at få et fikst lille keyboard med touchstyring, som gør det hele meget lettere.

Der findes rigtig meget TV- og videoindhold på nettet. For at nyde dette i de rette rammer vælger mange at slutte computeren til dagligstuens TV. Det kræver dog, at du også har en mus og et keyboard med.

De er sjældent de mest elegante instrumenter at have liggende i stuen og ofte heller ikke de mest behagelige at anvende, når du vil læne dig tilbage i sofaen og slappe af. Flere producenter er derfor begyndt at skabe tastaturer rettet specielt mod TV-nydelse.

Trådløst touch-tastatur
Logitech er kendt og hædret for sine PC-tastaturer. Nu er producenten så klar med sit første TV-mindede tastatur.

Wireless Touch Keyboard K400 er designet specifikt til dem, der forbinder computeren til fjernsynet for at nyde multimedieindhold på en større skærm.

Det nye tastatur er forsynet med en touchpad på 3,5 tommer, hvormed man kan scrolle både lodret og vandret, således at man ikke behøver en separat mus.

K400-tastaturet er slankt med lavprofil-taster, der næsten er lydløse. Tasterne er nemme at se, selv i rum med svag belysning på grund af meget kraftige hvide bogstavmarkeringer på tasterne.

Når tastaturet ikke er i brug, kan det placeres opretstående, så det ikke fylder så meget i stuen. K400 er ifølge Logitech meget simpelt at sætte op. Man skal blot tilslutte den lille Unifying-modtager fra Logitech i en USB-port, hvorefter man er klar.

Det kører desuden helt op til et år, før der skal skiftes batteri.