Grafikkort

  • Sammenlign

Grafikkortet er en helt nødvendig del af din computer, da det er det, der forvandler data i din computer til et billede, som du kan se på din computer.

Så godt som samtlige grafikkort bliver lavet af enten AMD eller NVIDIA i dag, men for langt de fleste købere er forskellene mellem de to for små til, at det betyder en afgørende forskel.

Da grafikkortet er så vigtig en del af ens computer, er det selvfølgelig også nødvendigt med en grafikkort opdatering engang imellem. Det gælder især, hvis der er tale om grafikkort til spil, da udviklingen her ofte går stærkt.

Grafikkort til spil

De fleste der køber et nyt grafikkort, bruger deres computer til enten at game eller til at lave grafisk arbejde. Skal du bruge dit grafikkort til spil, så er der en række ting, du skal være opmærksom på.

Helt generelt kan kortet præstere mere, jo større specifikationerne er. Det gælder både for hukommelse, RAM og clock hastigheden.

Dermed vil dine overvejelser angående køb af grafikkort først og fremmest handle om, hvor mange penge du er villig til at bruge på dit køb, hvilket burde hænge sammen med dit behov.

Accepterer du kun den bedste af den bedste grafik, når du spiller, skal du naturligvis højere op i pris, end hvis dit behov ikke er så stort.

Grafikkort til flere skærme

Skal du bruge dit grafikkort til flere skærme, skal du være opmærksom på, om dit grafikkort kan klare det.

AMD’s grafikkort med Eyefinity har gjort det nemt at have helt op til seks skærme på samme tid, mens det tilsvarende for NVIDIA hedder Surround.

Langt de fleste grafikkort i dag er grafikkort med HDMI, så de også kan tilsluttes din fladskærm.

I forbindelse med tilslutningen til skærm skal man også være opmærksom på, om ens grafikkorts opløsnings kompatibilitet matcher ens skærms opløsning.

Find billigt grafikkort tilbud

Her på EDBpriser.dk kan du nemt finde et billigt grafikkort. Man kan nemlig udføre prissammenligning, så man kan finde de bedst mulige grafikkort priser.

Der er endda mulighed for at søge efter forskellige parametre såsom RAM, clock hastighed eller hukommelse, så du kan finde frem til det grafikkort, der passer dig bedst.

Når du har fundet frem til din foretrukne model, viser vi dig, hvilken forhandler der sælger den billigst.

EDBpriser.dk giver dig altså de optimale muligheder for at finde de bedst mulige grafikkort priser.