Skærm

  • Sammenlign

Hvis du er en af dem der sværger stationære computer eller er utilfreds med opløsningen på bærbaren, så skal du ud og investere i en ordentlig computerskærm. En computerskærm kommer i mange størrelser og kvaliteten varierer ligeledes meget. Det kan være svært at gennemskue hvilken skærm man har behov for og derfor skal man gøre sig klart, til hvilket formål man skal bruge sin computerskærm.

Skal du bruge en computerskærm til kontoret, så skal du givet vist ikke ud og investere i en 32´computerskærm med samtlige funktioner. Ligeledes er det måske heller ikke nødvendigt at skærmen kan yde mere en 60hz, hvis du ikke skal bruge computeren til andet end mail og excel ark. Der er en del penge at spare ved at fravælge funktioner og egenskaber, man ikke har behov for.

Når du skal have ny computerskærm, kan det være fin ide at vurdere hvilken forbindelsestype du skal bruge. Hvis man har en ældre stationær computer bruger den sandsynligvis kun gammeldags VGA skærmstik. Man kan dog godt få adaptere så man kan få sin nye skærm til at passe en gammel stationær. De fleste nye computerskærme bruger DVI skærmstik som giver en højere opløsning. Bruger man en VGA til DVI adapter vil det betyde, at man ikke får det fulde udbytte af sin nye computerskærm. Mange nye computerskærme kommer med HDMI indgange, hvilket muliggør at bruge skærmen som tv skærm og det vil generelt være nemmere at tilslutte.

Udover at kablerne kan gøre en forskel på kvaliteten af billedet, betyder det grafikkort der sidder i computeren også meget. Hvis du har en ældre computer med et gammelt grafikkort i den lave ende af skalaen og køber en helt ny skærm, så kan billedkvaliteten godt blive drastisk forværret. Det giver derfor ikke mening at købe en meget dyr skærm, hvis man har et grafikkort som ikke kan følge med. Hvis man vil bruge flere skærme, spiller grafikkortet igen en stor rolle. Hvis du skal kunne spille computerspil på den ene skærm og se film på den anden, kræver det ligeledes at dit grafikkort kan klare presset.

Vi ønsker dig held og lykke med at finde din nye skærm og håber at du finder den skærm der passer til dine behov, så du enten kan gennemføre arbejdsopgaver hurtigt og effektivt eller nyde computerspil i højeste opløsning. Når du har fundet den skærm du mangler, så finder vi den bedste pris til dig.