Access point

  • Sammenlign

Skal hjemmenetværket udvides, er der WiFi-forbindelsesproblemer nogle steder i lejligheden eller skal du bruge et stort trådløst netværk til virksomheden så er access point den løsning du står og mangler. Med et access point kan du forlænge det WiFi-signal som din router udsender. Et access point kan tage Wifi-signalet og sende det videre ud i bygningen. Man kan godt have flere end et access point, hvis ens router understøtter det. Dermed kan man have et trådløst netværk fordelt ud over et meget stort areal. Et access point altså en god løsning til både virksomheden der vil køre trådløst, og i de store hjem hvor routerens signal ikke rækker.

Mange oplever at den router der følger med fra deres teleselskab, på ingen måde er kraftig nok. Det kan enten betyde at computeren kan have svært ved at oprette forbindelse til routeren, eller at man mister hastighed på internettet. Med et access point kan du forlænge rækkeviden på signalet eller gøre signalet kraftigere. I stedet for at købe en ny router, kan du tilslutte et access point.

Det er muligt at koble en anden router til den man har fået af sit teleselskab, det kræver dog at man sætter deres router i bridge mode. Nogle teleselskaber tager penge for at gøre dette, da det så kræver at du køber en fast ip adresse af dem. (Læs; det kræver ikke en fast ip at have en router i bridge mode, det er teleselskabernes måde at tjene flere penge).  Af denne grund kan det være nemmere og billigere, at erhverve sig et access point.

Man kan få mange forskellige access points hvor af nogle er beregnet til erhverv og andre er lavet til hjemmet. Skal man bruge access points til erhverv, skal man givet vist have fat i nogle uddannede it-supportere til at udvælge udstyret og sætte det op. Der kan være mange forskelige krav til et access point i en virksomhed og hvis man skal have alt udstyret til at snakke sammen, er det vigtigt at både routere og access points passer sammen.

Til hjemmet er det en hel del nemmere at udvælge og tilslutte et access point. Det kan dog være en fordel at finde et access point, der er af samme mærke som den router man bruger. Forskellige mærker kan godt fungere sammen, men det kan godt give bøvl og kræve at man sætter sig mere ind i tingene. Et access point til hjemmet kræver ofte, at man blot trykker på en knap op routeren samt sit access point. Man kan også bruge et ethernet kabel til at forbinde sit access point med, så er man sikker på en stabil forbindelse mellem router og access point.

Hvis du bor i lejlighed og der findes mange trådløse netværk i området, er der en stor chance er de mange forskellige routere udsender signaler ligger på samme frekvens. Standarten har længe været 2,4Ghz for routere og alle routere du får fra teleselskaberne bruger 2,4Ghz. Det betyder desværre at man kan have store problemer med at få nettet til at fungere optimalt, når man bor i store lejlighedskomplekser. Man kan dog godt få nyere routere som sender med 5Ghz, som man med fordel kan skifte til når man bor i lejlighed. Sender du med 2,4Ghz kan du ikke bruge et access point som sender 5Ghz og derfor er det også billigere, at købe et access point som kun sender 2,4Ghz. Du kan dog godt få et access point som sender 5Ghz, hvis du har en router som understøtter det.

Vi håber at du kan finde et access point, som kan hjælpe dig med at få et optimalt netværk. Vi lover at vi finder de bedste priser på markedet, så du kan få et billigt access point i høj kvalitet.