10 ting du skal vide om Android L

edbpriser.dk 06-02-46454 03:53

Google afholder deres I/O udvikler konference lige nu, og de startede hårdt ud med at præsentere en mængde nyheder omkring Android TV, Android til biler og Android Wear til smarture og lignende.

Android L, som vel senere får et sliknavn begyndende med L, blev også præsenteret, og den nye version af verdens mest udbredte styresystem har fået en ordentlig overhaling.

1. Material Design - Androids nye designfilosofi

Android får med den næste opdatering et helt nyt udseende, der umiddelbart ser ud til at blive en lykkelig blanding af Apples iOS 7 og Windows Phone 8.

Androids designchef siger, at de er blevet inspireret af papir og blæk til udseendet af Android L, men der er bestemt også elementer af Apples farver og fladere udtryk i iOS 7 og Windows Phone 8's live tiles med store farveflader.

Flot og anderledes ser det under alle omstændigheder ud, og det nye design kommer også til at sprede sig ud til Googles Chrome OS og web-programmer.

Bemærk i øvrigt at navigationsknapperne under skærmen er blevet til tre simple symboler: Trekant, cirkel og firkant for henholdsvis Tilbage, Hjem og Nylige apps.

Android L telefon interface

2. Android L er ikke kun til din mobil

Android L vil naturligvis komme til både mobiltelefoner og tablet-PC'er, men derudover vil det også finde vej til din bil via Android Auto, dit smartwatch via Android Wear og dit TV via Android TV.

Det skulle ifølge videoen her give en større kontinuitet for Android L brugere.


3. Bedre batteritid med Android L

Det altid hårdtpressede batteri modtager en hjælpende hånd fra Android L gennem Projekt Volta.

I Projekt Volta er der indbygget en række funktioner, der både gør det muligt for udviklere og dig som bruger af telefonen at spare på batteriet.

Batteri-historie er en funktion, der registrerer forskellige aktiviteters indhug i batteritiden, så udviklerne ved hjælp af en ny job-planlægger kan optimere brugen af strøm i deres applikationer.

Det kan for eksempel gøres ved at sætte mindre vigtige netværks-aktiviteter i kø og sørge for at eksempelvis opdateringer kun bliver downloadet, når mobilen står til opladning.

Android L - Material Design

Herudover kommer Android L med en ny batteri-sparefunktion til brugeren, hvor du kan skrue ned for processoren, skærmopdateringsfrekvensen og data i baggrunden.

Man har kunnet downloade applikationer, der gjorde det samme, men nu er det indbygget i selve systemet.

4. Smartere oplåsning af mobilen og kill switch

Personlig oplåsning er en ny feature, der skal gøre det nemmere for ejeren at bruge sin smartphone.

I Android L kan du specifisere bestemte lokationer - dit hjem og dit sommerhus for eksempel - hvor det er sikkert, så du ikke behøver at bruge din pinkode til at låse mobilen op.

Man kan også sætte sin mobil til at låse op, når den bliver forbundet med en specifik Bluetooth-enhed, som for eksempel et headset eller den håndfri installation i bilen.

Og så får Android L også implementeret den såkaldte kill switch, der gør det umuligt for tyve at aktivere en stjålen mobiltelefon, efter den er blevet nulstillet.

Apple indførte en lignende funktion i iOS 7, hvilket resulterede i et markant fald i antallet af stjålne iPhones i USA.

5. Flere notifikationer flere steder

Som brugere af iPhone og Windows Phone 8 mobiler kender det, kommer der med Android L nu notifikationer i toppen af skærmen, uden at det forstyrrer den app, du er i.

Du kan så vælge at swipe ned og åbne en liste over alle dine notifikationer, og herfra kan du trykke dig direkte ind i den app, der har sendt dig en notifikation.

Du kan naturligvis også vælge at vende tilbage til den app, du var i gang med.

Android L på flere skærme

6. Android L integrerer med Chromebook

Med Android L bliver der meget større integration med Googles Chrome OS, som man finder på Chromebooks og Chromeboxes.

Blandt andet vil din Chromebook kunne mærke, når din smartphone er i nærheden og derefter automatisk logge dig ind.

Du vil også kunne modtage notifikationer, opkald og beskeder fra din smartphone på din Chromebook samt holde øje med mobilens batteri.

Og så bliver det desuden muligt at køre Android apps på Chromebooks og -boxes, hvilket blev demonstreret med Evernote, Flipboard og Vine under præsentationen.

7. Android L kører på ART software

Google tager skridtet til Android Runtime (ART) software med Android L.

ART skulle være en del hurtigere end det gamle system, og så understøtter det en mængde forskellige processorer fra ARM til Intels x86.

Samtidig er ART også 64-bit kompatibelt, som det ventes, at der kommer en del flere Android-telefoner med i år og næste år.

Android L med ny brugerflade

8. En ny Chrome oplevelse

Også Googles Chrome browser har fået den nye Material Design overhaling, og så kommer hvert faneblad til at fremstå som individuelle sider, man kan bladre imellem.

Ved at holde Nylige apps-knappen nede får du et overblik over alle dine åbne faneblade, som du kan sortere og lukke efter behov.

9. Android L bliver bedre til forretningsfolk

"Android at Work" kalder Google det ekstra fokus, der er lagt i Android L for at gøre styresystemet mere egnet for firmaer og dets ansatte.

Google havde endda formået at få Samsung til at levere deres Knox software tilbage til Android kildekoden, så den nu kommer med i Android L.

Android at Work lader firmaer skabe vandtætte skodder omkring den arbejdsrelaterede del af telefonen, så der er ekstra sikkerhed for firmaerne.

Samsung, HTC, Sony, LG og Motorola vil alle komme med smartphones, hvor Android at Work er integreret.

Android L - nyt interface

10. Android L kommer senere i år men det kan prøves nu

Android L er ikke færdigudviklet endnu, men ventes at blive sendt ud til Android-enheder inden udgangen af 2014.

Hvis man er ejer af en Google Nexus 5 mobiltelefon eller en Google Nexus 7 tablet, kan man dog fra i dag installere et preview af Android L, men man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle ting, der fungerer fuldt ud.


Kilder: AndroidCentral og AndroidBeat