16-kernet CPU-monster på vej fra AMD

edbpriser.dk 17-05-2017 10:51

Intels dominans på processor-markedet bliver snart truet af AMD, som netop har meldt sig ind i kampen igen ved at annoncere deres Ryzen Threadripper CPU.

16 kerner og 32 eksekveringstråde taler deres tydelige sprog om, at AMD mener det alvorligt, når de sender dette monster på gaden her til sommer.

Læs også: Core i9 processor muligvis på vej fra Intel

Som vi kunne fortælle for nyligt, barsler Intel med en Core i9 processor, der ifølge PC World vil få 12 kerner, og som de vil afsløre på den kommende Computex messe i slutningen af denne måned.

Nu har AMD imidlertid stjålet rampelyset fra Intel ved at afsløre deres Threadripper CPU, der på papiret vil overgå Intels chips på alle områder.

Threadripper er logisk nok henvendt til de absolutte high end segmenter indenfor video redigering, transcoding og gaming, så prisen bliver nok ikke i den billige ende, selvom der selvfølgelig er en mulighed for, at AMD også vil presse Intel på prisen, ligesom de gjorde med deres Ryzen 5 og 7 processorer.

Læs også: Kan øge performance markant: Kommende Intel-CPU'er vil kunne samles som byggeklodser med ny teknologi

Det er ikke blevet mindre spændende at se, hvad Intel har tænkt sig at afsløre omkring deres i9 processorer om et par uger.


Kilde: PC World