2018 kan meget vel blive året med sammenklappelige smartphones

edbpriser.dk 10-05-49780 19:43

Næsten alle smartphone producenter lader til at arbejde på sammenklappelige smartphones, der giver fordelen af et stort display til underholdning og arbejde, men som samtidig er praktisk og mobilt og kan klappes sammen og puttes i lommen.

Sidste år fremviste Lenovo en fungerende prototype, der dog aldrig er kommet på markedet, og der har været rygter i årevis om en foldbar Samsung Galaxy X.

Læs også: Samsung vil vise sin sammenklappelige Galaxy X frem i år og lancere den i 2018

I år har kinesiske ZTE så udsendt Axon M, som du kan se på billederne herunder, der er en ægte sammenklappelig smartphone med to 5,2 tommer skærme sammensat med et hængsel.

ZTE Axon M dual screen smartphone

ZTE Axon M dual screen smartphone sammenfoldet

ZTE's sammenklappelige koncept er dog ikke som det, vi har ventet på og er blevet stillet i udsigt i utallige konceptvideoer, hvor vi har set en bøjelig OLED skærm blive brugt, men Axon M er ifølge TechRadars test en velfungerende løsning - også selvom man må leve med den streg ned mellem skærmene.

Huawei klar med en sammenklappelig model næste år

Nu har Huaweis CEO Richard Yu så fortalt CNET, at de allerede har en fungerende prototype klar, der dog følger samme koncept som ZTE, men at Huaweis ingeniører arbejder på at mindske afstanden mellem de to skærme, når de er foldet ud.

Yu regner med, at Huaweis sammenklappelige mobil kan komme i handlen til næste år, men en nærmere dato har han ikke klar.

Læs også: Apple får patent på sammenfoldelig iPhone

Så i første omgang ser det ud til, at de sammenklappelige mobiltelefoner, der kan omdannes til en tablet, bliver modeller med to skærme og ikke de bøjelige OLED koncepter.

Til gengæld begynder de da omsider at komme på markedet, og så må vi se, hvor længe der går, før Samsung, LG, Apple eller nogle helt fjerde kommer med en smartphone med et bøjeligt OLED display - og om det overhovedet er praktisk at bruge sådan et.