25 års jubilæum for verdens første website

edbpriser.dk 06-05-47940 10:06

Det i dag altomfavnende internet havde en stille og lidt pudsig start på tilværelsen for 26½ år siden.

I marts 1989 skrev CERN videnskabsmanden, Tim Berners-Lee, et forslag om at udvikle et informations-distribuerings system til deres laboratorium i Schweiz.

"Upræcist, men spændende" var ordene, som Berners-Lees overordnede, Mike Sendall, skrev på coveret, da han gav grønt lys til projektet og dermed gav startskuddet til en sand informationsrevolution.

Læs også: Her er de største trends i 2016

For allerede ved juletid året efter havde Berners-Lee defineret internettets grundelementer: URL'en, http og html, og han havde skrevet det første browser og server software.

Verdens første website var født

Info.cern.ch hed adressen på verdens første website, der blev kørt på en NeXT computer hos CERN.

Verdens første hjemmeside var http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html, som du kan se på billedet herover, og den var en ganske simpel tekstside, der beskrev hele WWW-projektet.

Besøgende kunne lære mere om hypertekst, hvordan de kunne lave deres egne hjemmesider og information om at søge på det ganske begrænsede World Wide Web.

Læs også: Sådan så Danmark ud i 1954

I dag lever internettet bedre op til sin WWW-betegnelse, og man kan stadig se den originale NeXT computer hos CERN, hvorpå der med rød tusch er skrevet: "Denne maskine er en server. SLUK IKKE FOR DEN!!"


Kilde: CERN