31 EM-kampe i HD og 200 timers OL i 3D

edbpriser.dk 14-10-2011 10:02

31 EM-kampe i dansk TV i HD-kvalitet
- Vi har måttet kæmpe hårdt for rettighederne i år, men vi er rigtigt glade for, at det lykkedes i samarbejde med DR. Og vi glæder os til at følge op på vores store VM-succes i 2010, siger TV 2's sportschef, Frederik Lauesen.

EM-slutrunden i fodbold spilles 8. juni-1. juli næste år i Polen og Ukraine. De to landsdækkende TV-stationer har delt kampene mellem sig, så hver kanal sender 15 kampe, mens finalen, der spilles søndag 1. juli, samsendes.

TV2 oplyser i en pressemeddelelse, at rettighederne er købt efter, at det stod klart, at TV 2 fra 2012 ville få en mere stabil indtægt fra abonnementsbetaling, og fordi TV 2 dermed kan give sine abonnenter denne ekstra TV-oplevelse i det første år med brugerbetaling. TV2 sender alle kampene i HD.

OL: 200 timer i 3D
Olympiske Lege London 2012

3D er siden introduktionen i foråret 2010 blevet standard i langt de fleste TV-modeller - og for 3D-ejerne bliver der godt nyt under næste års OL i London 27. juli-12. august:

- Der bliver sendt 200 timer i 3D - både åbningen og afslutningen samt en masse af sportsgrenene, fortæller Gert Svendsen, som er medlem af BFE's Digital/Teknologiudvalg og Senior Technical Manager i Canal Digital.

I øjeblikket arbejdes på, hvordan 3D-signalerne rent teknisk skal håndteres, og det er derfor for tidligt at sige noget om, hvilke kanaler, der vil vise 3D fra OL. Men det ligger fast, at alt TV fra OL sendes i HD.


Kilde: Branchen Forbrugerelektronik