4K Android TV til 5.000 kroner

edbpriser.dk 26-03-46339 07:53

Xiaomi har tidligere produceret fladskærme med gode specifikationer, som de har solgt til meget konkurrence-dygtige priser, og nu gør de det igen, skriver Engadget.

Et 49 tommer 4K 3D TV med Android styresystemet installeret til cirka 5.120 kroner lyder vanvittigt, men det er ikke desto mindre prisen for Xiaomis nye fladskærm.

Læs også: Sharp klar med HD TV med 4K input

Selve panelet bliver lavet af LG eller CSOT og sat i en 6,2 mm aluminiumsramme, og hjernen i fladskærmen er en 1,45 GHz Quad-Core processor fra MediaTek, der kan håndtere de applikationer fra Android, som er kompatible med systemet.

2 GB RAM og 8 GB indbygget hukommelse, der kan udbygges med yderligere 64 GB med et microSD kort, sørger for arbejds- og lagerplads til applikationer og filer.

Bluetooth LE fjernbetjening

I stedet for den normale infrarøde fjernbetjening har Xiaomi udstyret deres fladskærm med en remote, der benytter sig af den strømbesparende Bluetooth LE teknologi.

Hvis du forlægger fjernbetjeningen, kan du trykke på en knap under fjernsynet, der får fjernbetjeningen til at bippe, så du kan finde den igen.

Xiaomi fladskærmen kan også styres ved hjælp af en app på din smartphone samt gestikulering og stemmekommandoer.

God lyd i Xiaomis fladskærm

Xiaomi slår også et slag for god lyd med deres billige TV, idet de har delt lyden op i to stereo højttalere i selve skærmen og en separat subwoofer.

Læs også: Mirakelmateriale skal skabe tynde og smidige mobiltelefoner og fladskærme

Igen er det Bluetooth, der forbinder højttalerne med hinanden, og det åbner samtidig op for muligheden for at sende musikken på din smartphone eller tablet ud gennem fladskærmens lydsystem.

Men, men, men...

Desværre er det faktisk lidt for godt til at være sandt, da Xiaomi kun sender deres billige 4K 3D TV ud i Kina den 27. maj.

Xiaomi er dog et forholdsvist ungt selskab, som knap kunne følge med efterspørgslen på deres tidligere fladskærm, men som nu i kraft af deres samarbejde med producenterne Wistron og Pegatron er bedre gearet til at kunne leve op til deres potentielle succes.

Derfor er der begrundet håb om, at de hurtigt vokser sig store nok til at brede sig ud over deres hjemlands grænser.