4K-TV hjælper aber tilbage til naturen

edbpriser.dk 26-05-47910 21:00

Port Lympne-reservatet i England arbejder med at sætte aber fra fangenskab ud i beskyttede skove på Java, og det er i forbindelse med dette arbejde, at de i den forløbne tid har fået installeret Sony BRAVIA 4K-TV i abernes anlæg.

Forsøget med 4K-billeder er en del af et større program, der skal forberede lemurer og langurer på rejsen ud i virkeligheden.

Læs også: UHD-TV giver mere medrivende oplevelser, viser forsøg

4K fladskærmene skal lære aberne, hvordan de skal forholde sig til forskellige situationer, når de bliver sat ud i naturen.

Dyrepasser i Port Lympne-reservatet, Simon Jeffery, udtaler: ”Vi er konstant på udkig efter nye måder at aktivere og stimulere vores dyr. Vi benytter os af en lang række teknikker for at holde dyrene så aktive og sunde som muligt. Vi bruger alt fra dufte og smage til legetøj og klatrebaner, men denne gang ville vi prøve noget lidt anerledes for at se, om de ville være interesserede i deres naturlige habitater.”

Sony 4K-TV i Port Lympne-reservatet i England

”Vores store anlæg er designet til at minde så meget om dyrenes oprindelige habitater som muligt, men vi ville alligevel gerne forsøge at give lemurerne og langurerne en mulighed for at se, hvordan der i virkeligheden ser ud ude i naturen. Kvaliteten i Sony BRAVIA 4K-TV'erne er så skarp og detaljeret, at det føles som at se regnskoven med egne øjne.”

Simon Jeffery fortsætter: ”Vi har siden 2012 med stor succes sat flere aber fra Port Lympne-reservatet og Howletts Wild Animal Park ud i beskyttede skove på Java. Planen er at sende denne gruppe af langurer ud i 2016.”

Sony 4K-TV i Port Lympne-reservatet i England

”Selvom vi i lang tid har arbejdet tæt sammen med lokale partnere i Madagaskar, har vi endnu ikke sat lemurer født i fangenskab ud i naturen på denne helt unikke ø. Vores analyser og erfaringer fra øen har været særdeles positive, og vi ser meget frem til at arbejde hen mod at sætte lemurer født i fangenskab ud i naturen, hvor de hører hjemme.”

Læs også: 111 tommer OLED med billede på begge sider

Så sådan kan man altså også bruge et højopløst 4K-TV.

Find de bedste priser på 4K- og 5K-TV her