4K-videokamera med professionelle funktioner

edbpriser.dk 17-09-2014 15:11

Går du og savner indhold til dit nye 4K TV eller har du bare brug for et videokamera, der kan lidt ud over det sædvanlige, så er Panasonics nye HC-X1000 måske noget for dig.

Panasonic har med HC-X1000 skabt deres første prosumer-videokamera (forbrugerprodukt med professionelle funktioner), som kan optage 4K video i 60p eller 50p og lagre det hele på SD-kort.

Og udover at kunne optage i den gængse 4K opløsning på 3840 x 2160 kan Panasonic HC-X1000 også klare det endnu bedre Cinema 4K format på 4096 x 2160, så de professionelle filmskabere bør heller ikke blive skuffede.

4K kvalitet giver fleksibilitet i redigeringen

Fordi 4K-video er i så høj opløsning giver det nogle nye muligheder i redigeringen.

Du kan beskære din komposition og vælge den perfekte indramning af dine motiver.

Læs også: Gennemført Handycam med god projektor

Du kan også vælge at zoome 200 procent og stadig beholde et billede i HD-kvalitet, eller du kan omdanne en stationær optagelse til en panorering og dermed skabe helt nye optagelser i postproduktionen.

Panasonic HC-X1000

Objektiv fra Leica på Panasonic HC-X1000

Panasonic har længe haft et samarbejde med specialisterne fra Leica, der også har produceret objektivet til HC-X1000.

Det er blevet til et objektiv i særklasse, som lever op til alle Leicas krævende standarder for opløsning og kontrast, så du får billeder med de karakteristiske nuancer og subtile skygger, som Leica er kendt for.

Leica har også indbygget tre ND-filtre (1/4, 1/16, 1/64) i objektivet på Panasonic HC-X1000, hvilket giver rigtig god kontrol over mængden af indfaldende lys i alle slags optagesituationer.

Hertil får du en masse muligheder for manuelle indstillinger med Panasonic HC-X1000, da videokameraet er udstyret med både en fokus-ring, en iris-ring og en zoom-ring, hvor du på sidstnævnte kan styre de 20x optiske zoom.

Alsidig filformat-understøttelse og dobbelt SD-kort lagring
Panasonic HC-X1000 understøtter både AVCHD, MOV og MP4, og kameraet har plads til to SD-kort med forskellige lagringsmuligheder.

Du kan lagre dine optagelser på begge SD-kort samtidig, så du ikke behøver at bekymre dig om at miste data.

Læs også: Ekstremt hukommelseskort på 512 GB

Med Auto-Switch kan du bare skyde løs i sikker forvisning om, at når det første SD-kort er fyldt, tager det andet over helt automatisk.

Hvis du vil være helt 100% sikker på at få det hele med, kan du også sætte funktionen Background Recording i gang, hvor det ene SD-kort lagrer alt, mens det andet SD-kort kun tager det, du optager på normal vis ved tryk på REC-knappen.

Background Recording fungerer dog kun, når Panasonic HC-X1000 er sat til at optage i fuld HD og ikke i det mere pladskrævende 4K.

Panasonic HC-X1000

Fleksibel touch skærm i håndtaget

Skærmen på Panasonic HC-X1000 er også ganske smart, da den glider ind i det forreste håndtag, når den ikke er i brug, så videokameraet bliver nemmere at håndtere.

Skærmen er på 3,5 tommer og er et touch-panel, så menuindstillingerne nemt kan tilgås herfra.

Samtidig kan skærmen vippe 270 grader vertikalt, så det er nemmere at filme i både høje og lave vinkler.

Panasonic HC-X1000 kommer til oktober

Dette var blot højdepunkterne blandt Panasonic HC-X1000's mange funktioner, som du kan få det fulde overblik over her.

Læs også: Panasonic lancerer 4K GoPro konkurrent

Panasonic HC-X1000 vil være tilgængeligt i butikkerne fra oktober måned til en pris omkring de 28.000 kroner.