68% af alle amerikanere har en iPhone i 2017

edbpriser.dk 23-10-45928 23:46

Det er analysefirmaet Asymco, der har kigget på tallene for Apples populære smartphone og derfor tør komme med denne spådom.

Nu er 4 år lang tid i teknologiens verden - spørg bare Nokia og Blackberry om dét - men Apple og deres fans har ikke vist træthedstegn endnu, og Steve Jobs' hæderkronede firma slår stadig salgsrekorder, når de kommer med et nyt produkt.

Læs også: Her er årets bedste mobiltelefoner

iPhone følger markedsudviklingen perfekt

Som man kan se i nedenstående graf har Apple formået at vækste med deres iPhone modeller (rød linje) i fuldstændig samme takt som den samlede gennemslagskraft for smartphones (øverste grønne linje) i USA.

Antallet af smartphones i USA, kilde: Asymco.com
Antallet af smartphones i USA, kilde: Asymco.com.

Og hvis Apple kan fortsætte i samme tempo, forudser Asymco, at der vil være en iPhone i hænderne på 68% af alle amerikanere over 13 år i 2017.

Det betyder, at ud af et marked på 266 millioner, vil 180 millioner af dem have en iPhone i lommen, og mon ikke sådan en prognose kan bringe et smil frem hos Tim Cook & Co. i Apple?

Ikke samme tendens i Danmark

Apple skal dog ikke forvente, at danskerne er lige så loyale overfor iPhone, som amerikanerne lader til at være.

Ifølge en opgørelse over antallet af solgte smartphones i første halvår af 2013 fra IDC bliver der nu solgt dobbelt så mange mobiltelefoner med Android installeret som Apples iPhone i Danmark.

Læs også: Bliver iPhone 6 dækket af safir-glas?

Dermed følger danskerne den generelle tendens blandt verdens smartphone brugere, som i højere og højere grad vender sig mod Googles Android styresystem, der efterhånden har sat sig på 80% af markedet globalt set.

Så er det bare spørgsmålet, om Android også kan holde kadencen, nu hvor Google er begyndt at gøre deres styresystem mere lukket, eller om der kommer en reaktion fra brugerne og producenterne - eller måske et helt nyt system fra en endnu ukendt leverandør.

4 år er som sagt lang tid...