7 stærke råd før du køber nyt TV

Peter Hyldahl - Datatid TechLife 12-07-2017 16:42

1. Rum og pris afgør størrelsen på dit TV
Den genneimageclouditlige TV-skærmstørrelse i danske hjem fortsætter med at vokse, og med et godt TV er der i teorien ingen øvre grænse for, hvor stort TV'et kan være, så længe der er plads til det i stuen.

Men du kan bruge kiggeafstanden som en god retningslinje. Det er rarest at sidde mindst 2-3 meter fra et TV på 50" og gerne cirka 2 meter fra et TV på 40". Billige TV'er afslører deres ringere billedkvalitet tydeligst, når skærmarealet er stort, så her bør du overveje at skrue lidt ned for tommerne.

Et billigt 40"-TV kan være en fornøjelse, men vælger du en model på for eksempel 43" i samme kvalitet, kan du blive skuffet over et kornet og udynamisk billede.

2. Vælg ikke altid højeste opløsning
Som udgangspunkt skal du i dag vælge en skærm med UHD-opløsning (4K). Men du bør altid vælge et godt full HD-TV frem for et mindre godt TV med UHD.

I en årrække fremover vil udbuddet af 4K-udsendelser være ret begrænset, så der er ingen grund til at gå efter den højest mulige opløsning, hvis du køber et billigt TV. Så bliver du bare skuffet over billedkvaliteten.

3. Ikke smart-TV for enhver pris
Det er rart med et smart-TV, men så skal det også være nemt at betjene og have et rigt udvalg af tjenester og apps. Især i billige TV er smart-TV-delen ofte langsom og mangelfuld, og så er du bedre tjent uden, hvis det kan spare nogle kroner.

Læs også: LG fremviser 77" fleksibelt 4K OLED display

Alternativt kan du tilslutte en computer direkte via HDMI-indgangen, bruge den nyeste Apple TV eller en Chromecast for at opnå smart-TV-funktioner.

 

Læs mere...