8 stærke Apple Watch nyheder

edbpriser.dk 12-02-47407 10:26

Udover nyt styresystem til iPhone og iPad i form af iOS 9 samt Apple Music præsenterede Apple også styresystemet watchOS 2 til deres Watch, som får en mængde forbedringer, der gør smarturet endnu mere anvendeligt.

Læs også: iPhone 6s og 6s Plus får Force Touch, bedre kamera og stærkere metal

På Apples hjemmeside står Watch stadig til at komme i 2015 uden nogen nærmere præcisering, men da halvdelen af året snart er gået, må vi jo nødvendigvis nærme os en lancering herhjemme også.

Her er 8 af de største nyheder i watchOS 2:

1. Apps kan køre lokalt

Apple Watch Workout

Apps, der ikke er lavet af Apple selv, er på det nuværende Watch tvunget til at trække på den tilsluttede iPhones hardware-kræfter.

Adgangen til accelerometer, Taptic Engine, mikrofon og pulsmåler er således forbeholdt Apples programmer, men med watchOS 2 bliver der åbnet op, så alle kan bruge den indbyggede hardware i Apple Watch.

2. Aktiveringslås sikrer dit Apple Watch

Apple Watch Activation Lock

Der har været kritik fremme om, at det var for nemt at stjæle Apple Watch og konfigurere det til en ny bruger, men det bliver der lavet om på nu.

Med den nye Activation Lock bliver du bedt om at indtaste dit Apple ID og kodeord, når du aktiverer dit nye Apple Watch, som herefter er låst til lige netop din konto, så en tyv ikke vil kunne bruge det.

Activation Lock er valgfri, men det er nok en god idé at bruge, hvis man vil tyverisikre sit smartwatch.

3. Nye baggrunde

Apple Watch Time-Lapse Face

Apple Watch' udseende kan varieres på mange måder både med remme og urskivens udseende, der kommer med et stort udvalg af såkaldte Faces fra Apples side.

Med watchOS 2 vil du kunne gøre endnu mere, da du blandt andet vil kunne vælge mellem levende baggrunde med tidsforkortede scenerier, et foto fra din egen samling eller ligefrem et album med dine favoritbilleder, der skiftes ud, hver gang du løfter armen for at se på uret.

4. Tredjeparts komplikationer

Apple Watch Complications

Komplikationer kalder Apple de ekstra informationer, man kan vælge at få vist på sit Watch sammen med klokken, som kan være vejret, aktivitetsniveau og lignende.

Med opdateringen til watchOS 2 vil disse komplikationer også kunne komme fra andre udviklere end Apple selv, så man selv kan vælge den information, der er mest relevant, som for eksempel ens flyafgangstid.

5. Time Travel

Apple Watch Time Travel

Nej, du vil desværre ikke kunne rejse i tiden med denne nye feature i Apple Watch trods det tillokkende navn.

Time Travel er i stedet et nyt overblik over i dag (eller i går eller i morgen), hvor du bruger rullehjulet på siden af Apple Watch til at scrolle igennem dagens aftaler.

Aftalerne bliver så suppleret af relevant information som vejret, hvis du skal ud af huset, eller de emails som du ikke fik læst i går.

Time Travel minder en del om Pebbles Timeline, der fungerer på stort set samme måde.

6. Offentlig transport på Apple Watch

Apple Watch Maps

Maps applikationen er en af de mere roste apps på Apple Watch, da den kan give rutevejledning ved at prikke dig på håndleddet, når det er tid til at dreje, i stedet for at afbryde dig med tale.

Maps har dog manglet information om offentlig transport, men det er blevet implementeret i watchOS 2 opgraderingen, ligesom det også kommer i iOS 9.

Apple Watch vil endda kunne give dig instruktioner til og fra stationen, så du ikke behøver at gå med hovedet nede i din iPhone.

7. Apple Watch som vækkeur

Apple Watch Nightstand

Som det er nu, viser Apple Watch ikke andet end batteri-niveauet, når det ligger til opladning, hvilket gør det lidt ubrugeligt om natten for de fleste mennesker.

Det har Apple heldigvis opdaget, så med watchOS 2 kan man vælge Nightstand Mode, der gør Apple Watch til et vækkeur.

Når du trykker på skærmen, Digital Crown rullehjulet eller knappen på siden, viser Watch klokken, dato, batteri-niveau og en eventuelt indstillet alarm.

Når uret så ringer, kan du trykke på sideknappen for at slukke alarmen eller Digital Crown rullehjulet for snooze.

8. Apple Watch giver dig flere venner

Apple Watch Friend Circles

Okay, du får måske ikke flere venner af at have et Apple Watch, men du får i hvert fald plads til flere venner med watchOS 2.

I den nuværende udgave kan man kun have 12 venner på sin favoritliste, men i det kommende styresystem vil man kunne tilføje flere grupper med 12 venner i hver, så man ikke er begrænset af et bestemt antal.

Man vil endvidere kunne organisere disse venner i Apple Watch appen på sin iPhone eller tilføje nye personer direkte på uret.

Læs også: Så kom Apple Watch: Her er hvad anmelderne synes

Det er aldrig sjovt at vente på ny tech, men i tilfældet med Apple Watch bliver det i det mindste et noget bedre produkt end første generation, vi får på markedet i Danmark.


Kilde: Macworld