Acer er klar med PC med to skærme

edbpriser.dk 14-10-42880 09:00

Der er tale om noget helt nyt i forhold til tidligere, idet Acers nye model Iconia kommer med to 14" skærme, der begge har en opløsning på 1366 x 768 px.

Væk med tastaturet
Skærmene er begge med multitouch, og understøtter helt op til ti fingre samtidigt. På den nederste skærm kan man så for eksempel have et fuldt skærm-tastatur i stedet for et fysisk.

Det har sine klare fordele - først og fremmest at man når som helst kan udskifte tastatur så let som ingenting.

Det betyder samtidig, at Acer kan sælge den samme PC over hele verden uden at skulle special-tilpasse det fysiske tastatur til forskellige regioner.

Acer Iconia

Ulempen er muligvis, at man ikke kan skrive så hurtigt, som man plejer, men det må tiden vise.

Brug skærmene sammen eller hver for sig
De to skærme kan operere sammmen eller helt hver for sig. For eksempel kan man udvide skærmfladen vertikalt, så man får et arbejdsområde på 1366 x 1536 px, hvilket kan være ideelt, når man arbejder med store dokumenter eller lange netsider.

Hovedtanken bag designet er ifølge Cnet at lave en maskine, der både tilfredsstiller business- og multimediesegmentet. Og fjerne grundlaget under tablet PC'erne i samme omgang, måske?

Lægger du alle ti fingre på skærmen samtidig, kommer tastaturet automatisk frem, mens andre berøringskombinationer automatisk starter applikationer op.

Acer Iconia

Gode specifikationer
Specifikationerne er der ikke noget at udsætte på, da der sidder en Core i5 processor i, op til 8 GB RAM, harddisk på op til 750 GB og operativsystemet er Windows 7 Home Premium. Derudover har den to USB 2.0 indgange, en USB 3.0 port, HDMI- og VGA-udgang og vægten lander på 2,8 kg.

Ifølge The Inquirer skulle Acer Iconia allerede være i butikkerne til januar, og der antydes en startpris på 1499 engelske pund, hvilket svarer til rundt regnet 13.000 kr.