Acer H9500BD

Carsten Sørensen - Alt om DATA 21-06-2012 11:54

Det er ikke så tit, vi kigger på projektorer her i AOD – i dette nummer er dette dog undtagelsesvis nummer 2 af slagsen – men hjemmets elektroniske apparater smelter mere og mere sammen i et samlet brugerscenario. En projektor som Acer H9500BD er også et glimrende alternativ til en fladskærm i mange situationer.

Du kan med denne projektor lave din egen lille hjemmebiograf med mulighed for et stort lærred og en ganske overbevisende generel billedkvalitet. Ganske vist findes der langt dyrere og bedre projektorer til hjemmet, men de koster op til flere gange mere.

Meget alsidig
Acer H9500BD er en DLP-projektor, der arbejder med en opløsning på 1.920×1.080 pixels og en lysstyrke på 2.000 lumen og et angivet kontrastniveau på 50.000:1.

Projektoren har en manuel 1,5:1-zoom og fokusfunktion, der lader brugeren finjustere projektorens billedstørrelse i forhold til dens placering.

En detalje, man bliver virkelig glad for, når projektoren skal placeres, er lens-shift-funktionen, der via to hjul i siden lader brugeren justere billedet i højden og til siderne. Man kan naturligvis også justere projektoren via de fire fødder, der kan højdejusteres, således at der opnås en planplacering.

Pæren er angivet til at holde 3.000 timer ved normal lysstyrke og 4.000 i eco-mode. Det er en ikke uvæsentlig detalje, da det er en betydelig udgift. Og her ligger H9500BD ganske fornuftigt.

Hvor stor skærmstørrelse man kan opnå, afhænger selvfølgelig af afstanden til lærredet. Den begrænsede faktor er faktisk højden til loftet, men ifølge manualen er et sted mellem 130" til 150" muligt i et hjem med normal loftshøjde.

 


Læs mere...