Acers Chromebook overgår HP's på pris og batteritid

edbpriser.dk 09-09-45758 08:30

Det er ikke så tit, vi ser nye bærbare PC'er med Googles Chrome operativsystem installeret i forhold til nye Windows maskiner, men lige nu er der tre nye Chromebooks på vej.

Læs også: Ny Chromebook fra HP kan lades op via USB

HP kommer med Chromebook11 (som du kan læse om ved at følge linket herover) og Chromebook14, mens Acer opdaterer deres eksisterende C710 Chromebook til en ny model kaldet C720, rapporterer Pocket-lint.

Acer Chromebook C720 - tyndere, lettere og meget bedre batteritid

Acers Chromebook C720 er 30 procent tyndere end sin forgænger, så den nu måler 19,05 mm, og den er også en lille smule lettere med en kampvægt på 1,3 kilo.

Men der, hvor Chromebook C720 virkelig skiller sig ud, er på batteritiden, som Acer har mere end fordoblet siden C710, så den optimale arbejdstid med Chromebook C720 nu lyder på 8,5 timer, hvilket også er 2,5 timer mere, end HP Chromebook11 kan prale af.

Samtidig har Acer prissat deres 11,6 tommer Chromebook C720 omkring 300 kroner lavere end HP Chromebook11, og det skulle give en slutpris på lidt under 2.500 kroner.

Umiddelbart er der altså flere gode grunde til at vælge Acer fremfor HP, hvis det udelukkende er specifikationer og pris, man kigger på, men nu må vi jo også lige se, hvad anmelderne siger om brugeroplevelsen.

Sådan fungerer en Chromebook

Googles idé med Chromebook er at lave en billigere bærbar PC, der ikke indeholder den vildeste hardware men i stedet benytter sig af tjenester online - primært Googles egne web applikationer.

Læs også: Android laptop på vej fra Lenovo

Normalt indeholder en Chromebook kun 16 GB hukommelse men har så til gengæld adgang til at gemme indhold i skyen, hvorfor der også følger en mængde Cloud Storage med, når man køber en Chromebook.

I starten var det derfor også kun muligt at bruge sin Chromebook, når man havde internet adgang, men det er lavet om med de nyeste modeller, der godt kan fungere uden at være på nettet, men man vil selvsagt mangle nogle muligheder.

Oftest er de 16 GB hukommelse også af SSD-typen, så en Chromebook gerne starter op og er klar til brug i løbet af 7-8 sekunder.

Acer Chromebook C720 og HP Chromebook11 og -14 skulle være klar til salg indenfor de næste par måneder.