Alle for to

edbpriser.dk 18-08-45375 17:23

De tidligere så uadskillelige Nikolai, Ralf og Timo er blevet splittet af, at Nikolai har tilbragt et par år på statens regning. Da han kommer ud på prøve, vender han sit tidligere kriminelle liv ryggen og begynder som pædagogmedhjælper i en børnehave.

Da Ralf og Timo så – imod alle odds – har succes med et kup, har de ikke længere brug for deres gamle ven. Men efter Nikolai har fået afslag på et lån til en ny lejlighed, lykkes det ham dog at overtale Ralf og Timo til at sætte deres kontante udbytte fra kuppet som sikkerhed for lejligheden.

Men da bankdirektøren snyder dem og selv napper pengene, må de tre finde sammen igen, få hævn over bankbanditten og skaffe pengene tilbage.

Succesfuld 2'er
Det er det stærke team fra forrige års "Alle for én", ført an af komedieinstruktør Rasmus Heide og den latterfremkaldende trio af stand-up komikere, Mick Øgendahl, Rasmus Bjerg og Jonatan Spang, der sætter alt på spil for at underholde danskerne.

"Alle for to" er større, vildere og mere vovet, og i den anledning har den Oscar-belønnede ("Valgaften", 1999) manuskriptforfatter, Anders Thomas Jensen, sluttet sig til holdet for at sikre "Alle for to" et gennemført fantastisk (vanvittigt) plot. Som sagt, så gjort...

Trekløveret bag kameraet
Også bag kameraet er et særdeles træfsikkert trekløver på spil. Instruktør Rasmus Heide, producer Ronnie Fridthjof og manuskriptforfatter Mick Øgendahl er et dream team i dansk film.

De tre har formået at samle de sjoveste danske komikere om velanrettede og vanvittige plots og har sammen skabt stærkt underholdende komedier til stor glæde for rigtige store publikumstal.

Eventyret startede i 2008 med skraldekomedien "Blå Mænd", der overraskede ved at blive årets mest sete film, fortsatte med efterfølgeren, "Julefrokosten" (2009) og fortsatte med "Alle for én" (2011) og nu "Alle for to" (2013), der trak over 400.000 danskere ind i det latterfyldte biografmørke.

Filmholdet er yderst leveringsdygtigt, skuespillerne er skamløst underholdende og publikum er på. Mon ikke en "Alle for tre" kunne komme på tale...?