Alt om iPad Air og iPad mini med Retina display

edbpriser.dk 23-10-2013 11:19

Apple afslørede hverken iPads i guldfarve eller med fingeraftrykslæser, da de viste verden de nye udgaver af iPad og iPad mini.

Derimod præsenterede de en redesignet, mindre og hurtigere iPad Air og en iPad mini 2 med Retina skærm, som begge nok skal sælge som varmt brød.

iPad Air

Den nye iPad har fået tilnavnet Air, hvilket vel skal hentyde til, at den er så let som luft.

Det er naturligvis ikke helt tilfældet, men iPad Air er rent faktisk 28% lettere end sin forgænger og vejer nu kun 454 gram.

iPad Air

Læs også: En måned med Apples iOS 7: Genialt eller gumpetungt?

iPad Air er som forudset blevet redesignet, så den nu ligner iPad mini med et mere firkantet udseende og en smallere ramme omkring skærmen.

iPad Air fra siden

Samtidig er iPad Air blevet 20% tyndere end den tidligere version, og det er virkelig en både flot og slank iPad, vi kan få mellem hænderne den 1. november, hvor den allerede skulle lande i Danmark til de normale startpriser.

Du kan købe Ipad 4 billigt lige her

64-bit teknologi i iPad Air

iPad Airs slanke udseende har ikke hæmmet dens indmad, der vanen tro har fået sig et pænt løft og nu - ligesom iPhone 5s - byder på 64-bit teknologi.

iPad Air er således blevet udstyret med både A7 processoren og M7 co-processoren, som også findes i iPhone 5s, og det gør ifølge Apple iPad Air 72 gange hurtigere til afvikling af grafik end den første iPad.

I forhold til den foregående iPad lover Apple, at iPad Air vil være op til dobbelt så hurtig til at udføre opgaver og afvikle grafik med de nye processorer.

Batteritiden vil fortsat ligge omkring de 10 timer.

Hurtigere WiFi og flere 4G bånd

Et andet sted, hvor Apple har fordoblet ydelsen, er på det indbyggede WiFi, der med dual-band (både 2.4 GHz og 5 GHz), to antenner og MIMO teknologi vil lade iPad Air downloade filer med helt op til 300 Mb i sekundet.

iPad Air covers

Har du brug for 4G dækning, understøtter iPad Air nu endnu flere af verdens 4G bånd, så du skulle være dækket ind, uanset hvor du kommer.

Kamera og mikrofoner i iPad Air

Kameraerne i iPad Air er ikke blevet udstyret med flere megapixels, men til gengæld har Apple arbejdet på at gøre både det frontvendte FaceTime kamera og det bagudvendte 5 MP kamera bedre, så begge to fungerer bedre og tager bedre billeder og video.

Apple har givet iPad Air to mikrofoner, der arbejder sammen om at optage den lyd, du er fokuseret på, bedre, samtidig med at de kan udelukke generende baggrundsstøj, så både videosamtaler og lyd på videooptagelser bliver bedre.

iPad mini med Retina display

iPad mini med Retina display

Apples populære iPad mini blev, som mange håbede på, opgraderet med en Retina skærm, hvorfor den i stedet for iPad mini 2 kommer til at hedde iPad mini med Retina display.

Læs også: Denne hårdtpumpede tablet vil lokke dig væk fra Nexus 7 og iPad mini

Uanset navnet kan den lille 7,9 tommer skærm nu prale af en opløsning på 2.048 x 1.536 px. eller mere end 3,1 millioner pixels, hvilket er over 1 million mere end et HDTV.

Lige så stærk som iPad Air

De fysiske rammer forbliver uændrede for iPad mini med Retina display, men til gengæld har den fået de samme processorer som sin storebror, så der nu ikke er nogen reel forskel på de to andet end størrelsen på skærmen.

iPad mini med Retina display

Det vil sige, at iPad mini med Retina display også kommer til at køre 64-bit, og i forhold til den tidligere version betyder det, at den nye iPad mini bliver op til fire gange hurtigere og afvikler grafik op til otte gange hurtigere end sin forgænger.

Det er væsentlige forbedringer, som også gør sig gældende, når det kommer til den indbyggede WiFi og understøttelsen af 4G båndene, der er magen til det i iPad Air.

Samme farver på både iPad Air og iPad mini med Retina display

Som nævnt kom der ingen guld-udgave af hverken den store eller den lille iPad, som begge kun kan bestilles i en hvid/sølv- og en Space Grey/sort-udgave.

iPad Air farver

iPad Air afløser både 3. og 4. generation af iPad, mens iPad 2 beholdes på markedet af Apple fremover, så der kun kan vælges mellem en iPad 2 og en iPad Air, når lagrene for de to tidligere modeller er tømt.

Læs også: Nokias første tablet

Både iPad Air og iPad mini med Retina display vil være tilgængelige i WiFi- eller 4G-udgaver med 16, 32, 64 eller 128 GB hukommelse.

iPad Air skulle som nævnt lande på vores breddegrader den 1. november, og priserne starter på 3.699 kroner for en 16 GB WiFi model.

iPad mini med Retina display kommer først senere i november, og prisen for den mindste model vil være 2.999 kroner.

Find de bedste priser på alle tilgængelige modeller af Apple iPad her