Aluminium batteri varsler revolution

edbpriser.dk 12-08-47234 15:43

Vi har efterhånden hørt det nogle gange, at NU kommer det revolutionerende batteri, der gør de timelange opladninger for vores mobiler og tablets overflødige, men der er stadig ikke kommet et nyt batteri på markedet til vores mobile enheder.

Læs også: Mobilbatteri der oplader på 1 minut er på vej

Det nye aluminiumsbatteri fra forskerne på Stanford Universitet er heller ikke just klar til at blive puttet i efterårets modeller, da det lige nu kun er cirka halvt så kraftigt som de lithium-batterier, der bliver brugt i dag.

Men med videreudvikling af teknologien håber professor Hongjie Dai og de studerende Ming Gong og Yingpeng Wu, at dette kan være starten på slutningen for de lange ophold ved stikkontakten, der stækker vores mobile gadgets mobilitet.

Aluminium batteriet bryder ikke i brand

Lithium batterierne, som vi finder i de fleste mobiltelefoner og tablets i dag, er gode men langsomme om at oplade, og så har de en uheldig tendens til at overophede og bryde i brand i sjældne tilfælde.

Det vil ikke ske for det nye batteri af aluminium og grafit, da forskerne har lavet forsøg med at bore hul i batteriet, som blev ved med at fungere et stykke tid efter og nok så vigtigt ikke brød i brand trods den påførte skade.

Stanford aluminium batteri oplader mobiltelefon

Forskerne har også lavet et forsøg (som du kan se i videoen under artiklen), hvor de ved hjælp af to batteri-prototyper oplader en smartphone på blot et minut, så der er god grund til at krydse fingre for, at dette batteri ender som et færdigt produkt.

Fleksibelt, billigere og tåler mange opladninger

Af andre fordele ved den nye batteri-type er for det første, at det er fleksibelt og kan bøjes, hvilket er en god nyhed for de mobilproducenter, der arbejder på at lave fleksible og bøjelige mobiltelefoner.

Læs også: Samsung prøver igen: Forudser foldbare mobilskærme i 2016

For det andet har Stanford forskerne opladt deres batteri mere end 7.500 gange, uden at der var et fald i batteriets kapacitet.

Til sammenligning kan et typisk lithium batteri kun klare 1.000 opladninger.

Og så er aluminium et billigere metal end lithium.


Se videoen fra Stanford Universitet herunder.