Amazon lancerer 3D smartphone

edbpriser.dk 19-06-2014 13:48

Rygterne om en Amazon-smartphone har svirret i lang tid, og nu er den her. Den hedder Fire Phone, og det er en interessant telefon, der blandt andet har en spændende 3D-funktion.

Amazon er i løbet af en årrække vokset fra at være en online forhandler af bøger til at blive en kæmpe spiller på markedet for forbrugerteknologi, samtidig med at man i dag kan købe mere eller mindre alt mellem himmel og jord i deres online butik.

Nu bevæger det ambitiøse firma sig også ind på smartphone markedet. Det gør de med lanceringen af Fire Phone, der især er kendetegnet af en omfattende integrering med Amazons øvrige tjenester og en smart 3D-funktion.

Konkurrencedygtig hardware

Fire Phone er udstyret med en 4,7” skærm med en opløsning på 1280 x 780, hvilket giver en pixeltæthed på 315 PPI. Det er et stykke fra Samsungs GALAXY S5 og LG’s G3 , der ligger på henholdsvis 432 og 534 PPI.

Ellers tåler Fire Phone udmærket sammenligning med flagskibsmodellerne fra konkurrerende firmaer, når det gælder hardware. Den har en Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800 2,2 GHz processor, 2 GB RAM og et bag- og frontkamera på henholdsvis 13 og 2,1 MP.


Jeff Bezos, grundlægger af Amazon, var stolt ved præsentationen af Fire Phone.

Der er endda en dedikeret fysisk knap til kameraet, hvor to tryk får kameraet til at tage et billede. Amazon smider desuden gratis ubegrænset online lagring af billeder i deres Cloud Drive oven i hatten. Begge kameraer kan desuden optage video i 1080p HD.

Herudover har Amazon Fire både NFC og Bluetooth, men det er dog ikke Bluetooth LE, hvilket betyder, at Amazons smartphone ikke vil fungere optimalt med wearables såsom smartwatches og lignende.

Batteriet er på 2.400 mAh. Det giver ifølge Amazon en levetid på 285 timer ved standby, 22 timers konstant tale og 65 timers musikafspilning, hvilket ligger tæt på tallene for Samsung GALAXY S5.

Smarte 3D-effekter

Amazon Fire Phones 3D-funktion adskiller den dog fra konkurrenterne. Effekten opnås ved et såkaldt Dynamic Perspective, hvor 3D billedet matcher brugeres hovedposition, så billedet følger ens bevægelser. Det betyder altså, at for eksempel bygninger i kort-apps ændrer sig, alt efter hvilken vinkel man kigger på dem fra.


Empire State Building er næsten på vej ud af Fire Phone på grund af 3D-effekten.

Det bliver gjort muligt gennem fire kameraer i hver hjørne af telefonen, så skærmen følger ens blik, ligegyldig hvordan man kigger på telefonen. Kameraerne er af en ultra-low power infrarød variant, så de sluger ikke alt for meget strøm og virker også i mørke.

Denne funktion åbner selvfølgelig også et væld af muligheder for app-udviklere, hvor især spilbranchen burde kunne få nogle sjove og anderledes spil ud af at kunne inddrage brugerens hovedbevægelser.

Find information om så godt som al underholdning

Firefly er en anden ekstremt smart funktion i Fire Phone, hvor inspirationen nok kommer fra Shazam og andet software til genkendelse af musik. Firefly har en dedikeret knap og begrænser sig ikke til musik, men kan også genkende bøger, kunst, film, TV-serier, magasiner og QR koder gennem kameraet.

Den kan endda genkende printede telefonnumre og email-adresser, selv på afstand. Det vil altså sige, at man for eksempel kan få fat i et telefonnummer fra et skilt på den anden side af gaden. Har man identificeret en bog eller film gennem Firefly, kan man derefter nemt bestille dem på Amazon.com.

Integreringen med Amazons utallige andre tjenester er i det hele taget en generel tendens ved Fire Phone. 

Der er således adgang til hele Amazons beholdning af over 33 millioner sange, apps, spil, film, TV-serier, bøger og magasiner. Medlemmer af Amazon Prime vil endda få gratis ubegrænset streaming af Amazons store katalog af film og TV-serier.

Det går hånd i hånd med Amazons virksomhedsfilosofi. Jeff Bezos udtalte i 2012, at Amazon ikke skal tjene penge på salget af deres produkter, men på brugen af disse produkter.

Pris og tilgængelighed

Fire Phone kan fås med enten 32 eller 64 GB, men virksomhedsfilosofien er ikke umiddelbart til at aflæse i prisen.

Den danske vejledende udsalgspris for 32 GB modellen kommer til at ligge på omkring 5000 kr. Det er dog trods alt omkring 500 kr. billigere end prisen på LG G3 og Samsungs GALAXY S5, mens det er over 1000 kroner billigere end iPhone 5s. Prisen for en Fire Phone med 64 GB kommer til at ligge på cirka 6000 kr.

Fire Phone kan allerede forudbestilles af de heldige amerikanske forbrugere, og den bliver sat på gaden 25. juli derovre. Hvis Fire Phone følger mønsteret fra tidligere lanceringer fra Amazon, så får vi den nok at se i Europa omkring 6 måneder efter den amerikanske lancering.