AMD slanker sin vildeste processor

edbpriser.dk 05-09-41813 04:10

Udfaldet af PC Worlds processor-duel var entydigt.

Chipproducenten AMD har skruet gashåndtaget i bund på sine hurtigste processorer og er krøbet tættere på Intel, der længe har domineret feltet, når det gælder rendyrket ydelse.

I kombination med en aggressiv prispolitik og billige, men funktionsrige bundkort-teknologier har AMD stærke kort på hånden.

Så stærke, at Intel anså det som værende nødvendigt at lancere en prisbilligere udgave af den oprindelige Core i7-processor sammen med en ny serie bundkort.

Men vores test afslørede også, at Intel fører på strømforbruget. Det vil AMD gerne lave om på og er derfor klar til at lange en forbedret udgave af den kraftige Phenom II X4 965 Black Edition over disken.

Forbedringerne dækker blandt andet over, at TDP (Thermal Design Power) er sænket fra hele 140 til 125 watt.

Endelig fortæller AMD, at processoren takket være en ny hardwarebaseret CE1-strømindstilling bedre kan justere processorens taktfrekvens dynamisk.

Som rosinen i pølseenden er processoren blevet optimeret til at køre stabilt, hvis du føler dig fristet til at installere hele fire enkelte hukommelsesmoduler.

Køb med omtanke
Hvordan finder du så den forbedrede processor? Efter vores opfattelse skal du være særdeles forsigtig, inden du propper den vilde processor i den virtuelle indkøbskurv, for det er M'et til sidst i det følgende modelnummer, der skiller den nye fra den gamle, udtjente processor: HDZ965FBK4DGM.

For at udnytte den nye processors strømbesparende funktioner fuldt ud, er det også vigtigt, at du opdaterer dit kompatible bundkort med den nyeste BIOS fra producentens webside.

Vi forventer, at processoren ret hurtigt vil erstatte lagerbeholdninger med den gamle version, men derfor betaler det sig stadig at være påpasselig, inden du svinger kreditkortet.

Denne artikel blev først bragt på PCWorld.dk