Analysefirma spår enorm vækst for Windows tablets

edbpriser.dk 27-11-2015 13:44

Ifølge analysefirmaet Strategy Analytics er salget af Windows tablets steget med 58% i år, og det er slet ikke slut endnu, spår de.

Strategy Analytics forudser, at der i 2019 vil blive solgt 49 millioner tablets og 2-i-1 hybrid-PC'er med Windows, hvilket svarer til en stigning på 120%.

Og det er specielt de forholdsvis nye smarte 2-i-1 hybrid-PC'er, der vil drive denne markante fremgang, fordi maskiner som Microsoft Surface Pro 4 og ASUS' Transformer Books kan erstatte både din PC og din tablet og klare begge funktioner godt.

Derfor vil alle større producenter også tilbyde et bredere udvalg af 2-i-1 hybrid-PC'er i løbet af 2016, der især skal appellere til firmaer og professionelle brugere.

Apples iPad salg falder

Samtidig er Apples salg af iPads faldet det sidste stykke tid - en tendens som CEO Tim Cook håber vil vende med den nye lancerede iPad Pro.

iPad Pro henvender sig - som navnet antyder - også til professionelle brugere, men om den vil kunne erstatte din bærbare PC som arbejdsredskab, er der delte meninger om.

Læs også: Tim Cook: iPad Pro kan erstatte din PC

Læs også: Anmelderne er enige: iPad Pro kan ikke erstatte din PC

Strategy Analytics tror da også, at Apple vil kunne beholde sin markedsandel frem til 2019, og at det er Android, som må vige lidt af pladsen, når Windows tablets vinder frem.

Strategy Analytics tablet forudsigelser 2015-2019

Android tablets vil dog stadig dominere markedet med hele 59% i 2019, ifølge Strategy Analytics' forudsigelser, men den nye trussel lader til at være Windows i stedet for Apples iPads.