Analytiker: iPhone 8 får ansigtsgenkendelse i stedet for Touch ID

edbpriser.dk 17-02-2017 10:33

Det er analytikeren Rod Hall fra finansvirksomheden JPMorgan, som i en rapport fortæller om Apples planer med den kommende iPhone 8/X.

Heri hævder Hall, at Apple (som ventet) vil droppe Hjem-knappen og dække hele iPhone 8/X's front af et OLED display, hvilket betyder et farvel til Touch ID, som der ellers var rygter om ville blive bygget direkte ind i skærmen.

Læs også: Apple får patent på fingeraftrykslæser der er indbygget i skærmen

Ifølge Rod Hall producerer Apples underleverandører allerede nu så mange moduler med 3D laser scanneren til ansigtsgenkendelse, at den også vil blive indbygget i iPhone 7s og 7s Plus modellerne, som bliver lanceret sideløbende med iPhone8/X.

Scanner-modulerne vil koste Apple omkring 10 til 15 dollars, og sammen med det dyrere OLED display, eksklusive byggematerialer og øvrige øgede produktionsomkostninger vil iPhone 8/X blive op til 100 dollars dyrere i udsalgspris.

Det passer godt sammen med det nylige rygte om, at iPhone 8/X bliver den første iPhone, der kommer til at koste mere end 1.000 dollars i USA.

Ansigtsgenkendelse bedre i vådt vejr og til Apple Pay

Hall forudser også, at ansigtsgenkendelsesteknologien vil gøre det nemmere at låse sin iPhone op i vådt vejr, hvor Touch ID ofte har det svært, hvis man har våde fingre.

Og ansigtsgenkendelse kunne potentielt blive mere sikkert end Touch ID og dermed hjælpe med til at udbrede Apple Pay som en betalingsmetode.

Rod Hall bliver bakket af den sædvanligvis pålidelige KGI Securities analytiker, Ming-Chi Kuo, som tidligere har sagt, at Apple vil bruge en anden biometrisk teknologi end fingeraftrykslæsning i iPhone 8/X.

Ligeledes har Timothy Arcuri fra Cowen and Company peget på, at Apple går med planer om at udskifte Touch ID eller udvide dens funktionalitet til et to-faktor verifikationssystem.

Læs også: iPhone 8 får glaskrop og trådløs opladning

Rod Hall er dog den første - og indtil videre eneste - som mener, at Apple allerede vil fortælle noget om iPhone 8/X, der skal markere iPhonens 10 års jubilæum i 2017, på deres WWDC konference, der starter den 5. juni.

Alle andre holder fast ved Apples normale september event for iPhone 8/X's afsløring.


Kilde: MacRumors