Android-broen til Windows vakler

edbpriser.dk 17-11-2015 14:37

Microsofts akilleshæl, når snakken falder på deres Windows Phone økosystem, er den store mangel på applikationer, som Windows Phone lider af i forhold til konkurrenterne med henholdsvis Googles Android og Apples iOS installeret.

Derfor vakte det også stor opsigt, da Microsoft tidligere på året bekendtgjorde, at de ville gøre det nemmere at portere iOS apps med Projekt Islandwood og emulere Android applikationer under Projekt Astoria banneret.

Læs også: Prøvekørt: Continuum for Phones: Fra telefon til computer på to sekunder

Men hvor det tyder på, at Projekt Islandwood er en succes, er der nu meget, som peger i retning af, at det går knap så godt for Astoria projektet.

Projekt Astoria er måske sløjfet

Det er sitet Windows Central, som fra deres kilder hører, "at Projekt Astoria ikke går som planlagt", og at det måske helt er sløjfet fra Microsofts side.

Windows Central erfarer også, at Microsoft siden september er holdt med at svare på indlæg og spørgsmål på Projekt Astorias forum, at det seneste Windows 10 Mobile Insider build har fået sin Android del fjernet, og at Microsoft slet ikke taler om projektet mere.

Windows 10 kommer på disse Lumia mobiler
Windows 10 kommer på disse Lumia mobiler.

Der er tilsyneladende flere grunde til projektets modvind, og heriblandt er de juridiske spørgsmål, som rejses i forbindelse med at emulere Android applikationer til Windows.

Fordi Astoria går ud på at lave en emulator, der kan køre Android apps i Windows fremfor at portere dem, kræver det ikke særlig meget udviklingsarbejde, og det ville gøre det nemt for app-pirater.

Samtidig har tilbagemeldingerne fra de Android udviklere, som har været med i projektet, ikke været positive, og der har været rapporteringer om, at Android emulatoren gjorde Windows 10 på mobilen sløv over tid.

Sidst men ikke mindst har der været 60-80 Microsoft-ansatte på Projekt Astoria mod blot 5 på Projekt Islandwood, så der kan også være en økonomisk faktor involveret.

Læs også: Om et år er det slut med Windows 7

Windows Central har spurgt Microsoft om Projekt Astorias fremtid, og de har modtaget en tilbagemelding, der kort fortæller, at Astoria ikke er klar endnu, men at der er mange andre gode måder at få applikationer på Windows platformen.

Dermed er fremtiden for Projekt Astoria og muligheden for hurtigt at få tusindvis af Android applikationer på Windows 10 Mobile meget usikker, men det vil selvfølgelig være et stort og vigtigt skridt, hvis Microsoft kan gøre det nemt at portere iOS apps til Windows.