Android buldrer frem - Windows Phone falder tilbage

edbpriser.dk 19-04-46591 13:36

De seneste tal fra IDC bestyrker Androids verdensherredømme, mens Windows Phone går tilbage trods en ihærdig indsats fra Nokias og Microsofts side.

Hele 84,7 procent af de 301,3 millioner smartphones, der blev solgt i andet kvartal af 2014, havde Android styresystemet installeret.

Læs også: Gør din Android mere spændende: Her er syv gode "launchers"

Det er en fremgang fra samme kvartal sidste år på cirka 5 procent, og antallet af nye Android smartphones på markedet i kvartalet beløb sig til hele 255,3 millioner enheder.

Solgte smartphones i andet kvartal af 2014. Kilde: IDC
Solgte smartphones i andet kvartal af 2014. Kilde: IDC

Samsung er stadig den største producent af Android mobiltelefoner med 29,3 procent af markedet, men de har fået mere konkurrence fra selskaber som Huawei, Lenovo, LG med flere, idet Samsung sad på 40 procent for bare to år siden.

Windows Phone går tilbage

I forhold til samme kvartal i 2013 er Windows Phone gået fra 3,4 procent af markedet til kun 2,5 procent.

Og det er til trods for, at Nokia og Microsoft har fortalt om store succeser med deres billigere smartphones som Lumia 520, 630 og 635.

Men det har altså ikke været nok til at gøre et større indhug i det samlede smartphone marked.

Læs også: Få opdateringen til Windows Phone 8.1 før alle andre

I rene tal er antallet af solgte Windows Phone mobiler gået fra 8,2 til 7,4 millioner enheder, hvilket stadig sikrer dem en solid tredje plads foran BlackBerry, der kun fik solgt 1,5 millioner smartphones i samme periode.

Apples iPhone holder godt fast

Selvom der efterhånden er gået lang tid siden iPhone 5s og 5c kom på markedet, holder Apple godt fast i deres andenplads på smartphone markedet.

35,2 millioner mod 31,2 millioner iPhones i 2013 har Apple formået at lange over disken, så der er ikke den store træthed at spore hos æble-firmaet og deres kunder.

Og Apple får helt sikkert fornyet vind i sejlene, når de præsenterer iPhone 6 den 9. september, hvis forudsigelserne holder stik.

Kampen er langt fra overstået

Man skal dog ikke afskrive Microsoft og deres mobile styresystem endnu, for den gamle Windows-gigants nye chef, Satya Nadella, har erklæret mobildivisionen en prioritet.

Allerede her i andet halvår af 2014 kommer der da også en lang række nye producenter af Windows Phone mobiler på markedet i især opkommende områder som Asien, Indien og Østeuropa.

Og her står både Android og Windows Phone bedre end iOS, fordi disse styresystemer tilbydes på en lang række billigere smartphones end Apples eksklusive iPhone.

Smartphone andele fordelt på styresystem og pris 2Q14. Kilde: IDC
Smartphone andele fordelt på styresystem og pris 2Q14. Kilde: IDC

Kampen er langt fra overstået...

Læs også: Sony XPERIA Z2 mobil overlever 6 uger i havet