Android er mere sikkert end iPhone siger Google boss

edbpriser.dk 24-04-45739 18:16

Ved et symposium afholdt af analyse firmaet Gartner blev Googles bestyrelsesformand, Eric Schmidt, udspurgt om Androids blakkede ry, når det kommer til sikkerhed.

Læs også: Ny Android konge på vej?

Det var Gartner analytikeren David Willis, der lagde ud med ordene: "Hvis man laver en rundspørge blandt tilskuerne her i salen, vil de fleste sige, at Google Android ikke er deres primære platform [...] Når man siger Android, tænker folk straks, at det er ikke en sikker platform."

Men til det svarede Schmidt straks: "Ikke sikker? Android er mere sikkert end iPhone", hvilket blev mødt af højlydt latter fra flere steder i salen, skriver ZDNet.

Ingen hårde facts bag Schmidts udtalelser

Schmidt kom ikke med et klart svar på, hvad han baserede sin udtalelse på, selvom Google løbende laver forbedringer på sikkerheden.

I stedet begrundede Eric Schmidt sin påstand med det faktum, at Android har mere end 1 milliard brugere, og at styresystemet derfor gennemgår en skrap sikkerhedstest hos brugerne på daglig basis.

Og Schmidt fortsatte med at sige, at et stykke ude i fremtiden vil man ikke kunne gå ud fra, at noget som helst er sikkert, og at sikkerhed vil være udarbejdet på applikations-basis for hver bruger fremfor på et helt styresystem.

Hold dig selv opdateret på sikkerheden

Med andre ord havde Eric Schmidt ikke nogle nye oplysninger, der kunne mane usikkerheden omkring Androids åbne og mangfoldige øko-system i jorden.

Læs også: Nu kan du køre Android-apps på Windows 8

Netop fordi applikationer til Android ikke bliver inspiceret så grundigt som hos Apple, før de bliver gjort tilgængelige til download på Google Play, er Android styresystemet fortsat mere sårbart overfor ondsindet software.

Derfor anbefales det stadig, at man som Android-bruger installerer et antivirus program som Lookout, AVG AntiVirus Gratis, Kaspersky Mobile Security eller 360 Mobile Security, der alle giver god beskyttelse ifølge en nylig test.