Android TV får ny brugerflade og Google Assistant

Rasmus Larsen - Flatpanels.dk 18-05-2017 13:06

Over 3.000 apps & 100 partnere
Google havde dedikeret et meget kort segment ved dagens I/O-konference til at tale om Android TV. De nåede dog alligevel præsentere nyheder og gav os et par tal at navigere efter.

Der er nu over 3.000 apps til Android TV, men stadig kun en enkelt dansk (Viaplay). Det kan sammenlignes med over 8.000 apps til Apple tvOS, over 7.000 apps til Amazon FireTV og over 5.000 apps på Roku.

Google sagde, at de har over 100 partnere verden over, herunder Sony og Philips samt danske Bang & Olufsen og Stofa. Der aktiveres 1 million nye Android TV-enheder hver anden måned – altså minimum 6 mio. årligt.

Det var de tørre tal, videre.

En opfrisket brugerflade
Android TV har siden annonceringen i juni 2014 været bygget på rækker af indhold med anbefalinger øverst. Producenterne har ikke måtte ændre i konceptet ud over at fylde forskellige apps ind i systemet. Derfor har alle Android TV også haft samme brugerflade.

Læs også: Samsungs 2017 skærme - oversigt med priser

Med Android O (version 8.0) opfriskes brugerfladen. Producenterne må stadig ikke ændre på brugeroplevelsen og konceptet med rækker bibeholdes. Der er dog alligevel lagt op til ret markante ændringer i, hvordan Android føles i brug på TV-skærmen.

 

Læs mere...