Animations-succesen "Olsen Banden på de bonede gulve" udgives på DVD og Blu-ray d. 19. april

edbpriser.dk 30-03-43231 01:40

Ikke alene er Egon, Benny og Kjeld nu sluppet løs i vores skøre samtid, men de er alle computeranimeret og endda præsenteret i digital 3D. ”Olsen-Banden på de bonede gulve” udgives på DVD og Blu-ray d. 19. april 2011

Ny opfindsom plan
Olsen-Banden skal udføre en betroet opgave for selveste Statsministeriet: H.C. Andersens originale fjerpen skal stjæles fra det Danske Export Museum, det gælder angiveligt Rigets sikkerhed og gode omdømme.

Men Hallandsen har igen taget røven på Egon. Der er intet mindre end den danske nationalfølelse, Egons ære og 30 millioner på spil.

Egon har dog en plan - han skal bruge en boremaskine, et glas honning, en flaske økologisk sveskejuice og en god bunke døde rotter. Christiansborg sættes på den anden ende, metroen forsinkes mere end sædvanligt og Dronningens gardere danser pludselig cancan.

Nye stemmer
”Olsen-Banden på de bonede gulve” tager de bedste stemmer i branchen i brug. De tre farverige forbrydere vækkes vokalt til live af Martin Buch ("Rytteriet"), Esben Pretzmann ("Drengene fra Angora") og Nicolaj Kopernikus, og suppleres af det absolutte stemme-scoop, Annette Heick som det særdeles højrøstede kvindemenneske, Yvonne.

Olsen-Banden på de bonede gulve

Desuden medvirker bl.a. stand-upperen Mick Øgendahl, Søren Sætter-Lassen, Jonas Schmidt (flodhesten Dolph), Simon Jul Jørgensen ("Banjos Likørstue") og crooneren Michael Carøe.

Produktionsholdet
Det er det særdeles erfarne og succesfulde produktionshold bag bl.a. ”Terkel i Knibe” (2004) og ”Rejsen Til Saturn” (2008), der har sørget for at give Olsen-Banden nye liv i digital 3D.

Jørgen Lerdam, der var med til at stifte det hæderkronede animationsfilmselskab, A. Film, og har instrueret film som ”Jungledyret Hugo” (1996 & 2007) og ”Peddersen & Findus” (2005 & 2009), har siddet i instruktørstolen, mens Tomas Radoor, der for nyligt har haft enorm succes med Nikolaj Steens ”Oldboys” (2010) og den multiprisvindende ”R” (2010), har produceret.

Manuskriptet har Nikolaj Peyk (Østkyst Hustlers, ”Inkasso”, 2004 og ”Jul På Vesterbro”, 2003) forfattet – i en kvalitet, der lagde et solidt, og fremfor alt sjovt, udgangspunkt for opdateringen af Olsen-Banden.

At lege med arvesølvet
Men selv med det perfekte produktionshold var det en enorm udfordring, man havde taget op. Instruktør Jørgen Lerdam husker sine tanker om projektet:

”Da jeg i sin tid startede på denne film, var det med en vis bæven og ikke uden bekymringer. For hvordan tager man noget så kendt og så elsket og videreudvikler det - og gør det til sit eget?"

”Olsen-banden er et af de - hvis ikke det - bedst kendte danske filmbrand. Det var jo for Søren selve arvesølvet man skulle til at lege med. Og oven i det hele skulle filmen så også være ikke bare i et nyt medie, nemlig animation, det skulle også ende som en 3D film.”

Olsen-Banden på de bonede gulve

Biograf- og anmeldersucces
Det var således med en vis ængstelse, at produktionsholdet tog fat på udfordringen med at opdatere så folkekære og succesfulde karakterer som Olsen-Banden til ny tid, ny form og nye stemmer.

Men det lykkedes at skabe et resultat, der overbeviste skeptikerne, der kunne nyde en Olsen-Banden succes i et helt nyt årtusinde.

Politikens Søren Vinterberg omtalte filmen som ”overraskende vellykket” og ”morsomt, omfindsomt og veldrejet”, og ikke mindst, "Annette Heicks gengivelse af Kirsten Walthers sprøde røst er simpelt hen et dirrende pletskud!”.

Og publikum tog også imod ”Olsen-Banden på de bonede gulve” med åbne arme, og bare i løbet af efterårsferien 2010 valgte mere end 250.000 danskere at tage biogafturen i selskab med Egon, Benny, Kjeld og alle de andre elskede figurer i nye, digitale gevandter.

2’er i støbeskeen
Den store succes, ”Olsen-Banden på de bonede gulve” allerede har opnået, har heldigvis banet vejen for en opfølger. Det bliver Jørgen Lerdam, der igen påtager sig det store ansvar som instruktør, når den elskede forbryderbande brygger nye planer og påny øjner millionkuppet i horisonten.

Ekstramateriale: Skideballe fra Yvonne + Logo teasere