Anmelderne er begejstrede for Windows 10

edbpriser.dk 30-07-2015 13:51

Microsoft er godt i gang med at rulle Windows 10 ud til deres brugere, og hvis det står til majoriteten af anmelderne, er Microsoft godt i gang med et seriøst comeback ovenpå fadæsen med Windows 8.

Flere af anmelderne mener dog, at der er så mange småfejl i systemet, at det godt kan betale sig for den almindelige bruger at vente lidt med at opgradere, indtil Microsoft har udsendt en opdatering eller to til Windows 10.

Overordnet set er de dog enige om, at Microsoft er tilbage på den helt rette vej med Windows 10, hvilket Computerworlds anmelder, Morten Sahl Madsen, også er enig i i hans anmeldelse.

The Verge er begejstret

Anmelder Tom Warren fra The Verge er en af de mest begejstrede nye brugere af Windows 10, og han er nærmest holdt op med med at bruge sin MacBook Air, efter han har fået installeret det nye Windows styresystem.

"Windows 10 fungerer bare, som du kan forventer", skriver Warren, som mener, at det er den helt rigtige blanding af de bedste ting fra Windows 7 og Windows 8.

Warren er dog ikke imponeret af Microsofts nye browser Edge, som han mener trænger til en større overhaling, før den kan måle sig med Googles Chrome browser.

Læs også: Microsoft lover: Edge er dobbelt så hurtig som Chrome

Dette synspunkt står Warren dog lidt alene med, da de fleste andre anmeldere roser Edge browseren.

TechRadar kalder Windows 10 for det nye Windows 7

"Windows 10 er det nye Windows 7", lyder dommen fra TechRadars anmelder, Dan Grabham, og det er jo præcis det, både Microsoft og Windows-brugerne har håbet på, da Windows 7 fortsat er det altdominerende styresystem på verdensplan.

Windows versionernes markedsandele
Windows versionernes markedsandele. Kilde: Statista.

Windows 10 er, ifølge Grabham, robust og rart at bruge, og han er specielt glad for den høje hastighed generelt i brugen af operativsystemet og den gode søgefunktion (ikke Bing) til at finde filer, programmer og funktioner lokalt på computeren.

Settings-/Indstillinger-app'en er også blevet væsentligt forbedret siden Windows 8 og 8.1, og den overflødiggør nærmest brugen af Kontrolpanelet.

Grabham er begejstret for Edge browseren, som han finder MEGET hurtig men noget mangelfuld på funktionssiden.

Engadget mener, at Windows 10 er et must-have

Devindra Hardawar fra Engadget istemmer koret af rosende anmeldere af Windows 10, og Hardawar kalder også styresystemet for det bedste fra Windows 7 og 8.

Det er den gode skrivebordsoplevelse fra Windows 7 kombineret med de bedste touch-funktioner fra Windows 8, ifølge Hardawar, og Windows 10 lever dermed op til Microsofts præsentation af OS'et som en på samme tid både ny og velkendt oplevelse.

Hardawar er ligeledes blevet glad for Edge browseren i løbet af hans tid med Windows 10 og foretrækker den nu fremfor Chrome, som han mener bruger alt for meget af computerens hukommelse.

Læs også: Google vil fikse Chrome browserens problemer

Edge browseren og den digitale assistent Cortana er alene grund nok til at opgradere til Windows 10, mener Hardawar.

Wired siger opgradér

Wireds David Pierce starter sin anmeldelse med at opfordre alle til at opgradere til Windows 10 uanset hvilken Windows version, de kommer fra - "Windows 10 er en stor forbedring i forhold til den version, du bruger nu".

Så kontant er udmeldingen fra Pierce, der ligesom flere af sine kolleger mener, at Windows 10 er et mere helstøbt produkt end nogle af sine forgængere.

Pierce er også meget begejstret for Edge browseren, der arbejder rigtig godt sammen med Cortana, og som Pierce håber snart betyder farvel til Internet Explorer.

Andre steder er Cortana dog knap så effektiv, og der mangler flere apps til Windows 10, ifølge Pierce.

Windows 10 startskærm

re/code og The Wall Street Journal er lidt mere kritiske

En af de få kritiske røster er re/codes Walt Mossberg, som godt nok mener, at Windows 10 er et solidt skridt fremad for Microsoft, men det mangler flere deciderede nyheder udover Cortana, Edge og den tilbagevendende Start Menu.

Mossberg mener også, at der er for mange fejl og mangler i Windows 10, så han anbefaler folk at vente nogle uger eller ligefrem måneder med at opgradere.

Læs også: Hvem er hurtigst?: Windows 10 og 8 i direkte test mod hinanden

The Wall Street Journals anmelder, Geoffrey A. Fowler, har svært ved at se relevansen for Windows 10, som han ellers roser for at være veldesignet, hurtigt og sikkert.

Men i en tid hvor man er blevet så vant til at bruge sin smartphone og tablet derhjemme, har Fowler svært ved at se relevansen for Windows 10 udenfor arbejdspladsen.

Samtidig undrer han sig over den dårlige integration af Microsofts egen Office pakke i det nye operativsystem.

Imidlertid vil Windows 10 som bekendt løbende blive forbedret, så Fowler sætter sin lid til, at der bliver rettet op på dette, når Office 2016 udkommer senere på året.

Windows 10 bedre anmeldt end Apples OS X Yosemite

Listen af anmeldelser er lang, men generelt kan man sige, at Windows 10 får virkelig pæne ord med på vejen.

Ifølge Engadget bliver Windows 10 endda bedre anmeldt end Apples nyeste OS X, da de har lavet en overbliksside med alle anmeldernes domme og derudfra lavet en samlet score.

Windows 10 får her 91 ud af 100, mens OS X Yosemite må "nøjes med" 86 ud af 100, så det lader til, at Microsoft har en vinder på hånden.

Læs også: Specifikationerne på Intels Skylake processorer er blevet lækket

Samtidig skal vi jo holde in mente, at der ikke kommer et Windows 11 men udelukkende opdateringer med forbedringer til denne sidste Windows version, og med den start lover det jo godt for Windows 10's fremtid.