Antennen i iPhone 6s dumper i test

edbpriser.dk 20-04-47787 03:13

Det er DR Kontant, som har fået lavet en uafhængig test af ikke mindre end 37 mobiltelefoners antenner til brug ved samtale.

Testen har professor Gert Frølund på Aalborg Universitet stået for, og han har givet de testede smartphones karakterer fra A-G, hvor A er det bedste, og G er det værste.

Ingen mobiler fik A eller B i karakter

Utroligt nok fik ingen af de testede mobiler en godkendt karakter på A eller B, idet den højeste rangerede mobil, Doro PhoneEasy 605, fik et C ligesom Samsungs lidt ældre Galaxy S5.

Læs også: Dette iPhone 6 cover koster 10.000 kroner

Apples spritnye iPhone 6s ender helt nede på en 30. plads ud af de 37 mulige med karakteren F, hvilket er dårligere end både iPhone 6 og iPhone 4 men dog bedre end alle iPhone 5, 5s og 5c modellerne.

Grunden til at der ikke er nogen smartphones som får topkarakter skyldes ifølge Frølund, at antennerne i moderne mobiltelefoner er blevet så små, fordi fokus ligger andre steder for producenterne.

Batteri og skærm fylder det hele, siger han, og det er jo også vigtige konkurrenceparametre, når mobilerne skal promoveres, mens det meget sjældent er samtalekvaliteten, der bliver fremhævet.

Antenneforhold spiller også en rolle

Hvorvidt en mobiltelefon er god at tale i eller ej, er dog også afhængig af, hvor man bruger den.

Læs også: Nexus 5X og Nexus 6P er nu til salg på EDBpriser

Der kan være stor forskel på by og land, og antenneforholdene kan endda være forskellige i gaderne i samme by.

Derfor vil alle ikke nødvendigvis føle, at deres egen mobiltelefon passer til Gert Frølunds målte placering på karakterskalaen.