Antichrist

Jannie Dahl Astrup - Filmnet.dk 01-12-2009 13:51

Gik man glip af ”Antichrist” i biografen, er udgivelsen på Blu-ray (og DVD) en kærkommen chance for de uindviede for at få syn for sagen og opleve filmen, som det er meningen den skulle opleves; teknisk gennemført ned til sidste detalje og helt igennem blændende i sit visuelle udtryk – fantastisk gengivet på Blu-ray.

For dem der allerede har fået den Von Trier’ske knytnæve i maven i biografen, åbner udgivelsen - med en pæn portion ekstramateriale og et interessant kommentarspor med Trier i hopla, op for et lille kig ind i et filmgeni’s krøllede hjerne.

Fortællingen i ”Antichrist” om et navnløst par (Willem Dafoe og Charlotte Gainsbourg), der mister et barn på tragisk vis og må bearbejde deres sorg, virker måske på overfladen som noget, man både har set og hørt ført før (var der nogen der sagde ”Rødt Chok”?).

Men ”Antichrist” er på ingen måde konventionel. Sølet til i psykoser, angstanfald, børnemishandling, ekstrem vold, sex og selvmishandling, er Lars Von Triers seneste film en på én gang uudholdelig og mættet af ubehag, men samtidig også så ubeskrivelig smuk og hypnotisk, at man med glæde tager ’det gode med det onde’.

 


Læs mere...