Apple begynder at miste grebet om tablet markedet

edbpriser.dk 02-04-45556 13:06

For første gang siden Apples præsenterede verden for en succesfuld tablet PC med deres altoverskyggende iPad i april 2010, er deres markedsandel på tablet markedet faldet til under 50%, rapporterer The Telegraph.

Apple har solgt 14% færre iPads

Det er analysefirmaet Canalys, der har kigget på tallene for 2. kvartal af 2013 og sammenlignet dem med tallene for samme periode sidste år.

Læs også: iPad mini 2 kommer måske med Retina display fra Samsung

Og som det kan ses i tabellen herunder, har Apple solgt 14% færre iPads end i 2012's 2. kvartal, mens Android tablet producenterne Samsung, Lenovo og Acer alle vækstede med mere end 200%, og dermed gav Android tablet PC'erne en samlet markedsandel på 53%.

Worldwide tablet shipments 02 2013, Canalys

Langt flere Android tablet PC'er på markedet

Hvis man ser på antallet af iPads på markedet i forhold til antallet af Android tablet PC'er, kan man vel også sige, at det var på tide, at majoriteten skiftede.

Her på EDBpriser har vi i skrivende stund lige under 400 tablet PC'er på sitet, hvoraf kun 35 er fra Apple i form af iPad og iPad mini.

Android derimod tegner sig for hele 182 tablet PC'er, mens de resterende hovedsagligt udgøres af Windows 8 og Windows 7 styresystemer, som stadig ikke har formået at gøre et seriøst indtog på tablet markedet.

Læs også: Microsoft har kun solgt 1.7 mio Surface tablets

De små tablet PC'er sælger bedst

Hele 68% af de solgte tablet PC'er i 2. kvartal af 2013 havde en skærmstørrelse på mindre end 9 tommer.

Den tendens har de succesfulde små tablet PC'er som Google Nexus 7 og Apples iPad mini især været med til at bære frem, og det bliver spændende at se, om Apple kan gøre et comeback med næste generation af deres iPad mini, eller om Apples verdensdominans er forbi.