Apple chokerede ved at lancere to nye iPads

edbpriser.dk 14-11-44783 18:03

Alle havde forudset, at der ville komme en lille ny iPad til verden i går, men det var gået de flestes næse forbi, at der også ville blive præsenteret en opdateret version af storebror iPad.

Og ikke nok med det, Apple præsenterede også en Mac mini, en MacBook Pro 13" Retina Display og en slankere iMac. Læs om dem allesammen herunder.

Sådan er iPad mini
iPad mini blev en velskabt tablet på 308 gram med 9,7" skærm og en 1024 x 768 px opløsning (ligesom iPad 2).

Den fås i både sort og hvid, i WiFi- og LTE-modeller og vil kunne holde den gængse iPad batteritid på 10 timer. Den får også et FaceTime HD kamera og et 5 MP iSight kamera.

Der hvor den skiller sig ud - bortset fra den nye håndrette størrelse - er på den processor, som Apple putter i maskinrummet.

Hvor den nye store iPad får en toptunet A6-chip ved navn A6X, vil der "kun" være den ældre A5-chip i iPad mini. Det er den samme chip, som du finder i iPad 2 og iPhone 4S, så den er nu heller ikke helt langsom.

iPad mini, iPad 2 og iPad med Retina Display priser 2012
Grafik: Apple.com

iPad mini vil være tilgængelig i vores del af verden fra den 2. november.

Sådan er iPad med Retina Display
Ja, sådan hedder den nye nye iPad åbenbart, og man kan jo kun undre sig over logikken bag beslutningen om at sløjfe tal-rækkefølgen på iPad.

Den nye iPad ligner fuldstændig sin forgænger (som vist udgår) med samme design og samme skærm.

Den store forskel er den nye A6X-chip, som fordobler ydelsen på både CPU og GPU, mens den stadig skulle beholde batterilevetiden på 10 timer.

Apple A5X vs A6X performance
Foto: The Verge

iPad med Retina Display får også det Lightning-stik, fås som vanligt i sort og hvid, og så skulle den også kunne levere dobbelt så hurtigt WiFi og kommer naturligvis også i LTE-modeller.

Den nye iPad med Retina Display bliver efter alt at dømme tilgængeig samtidig med iPad Mini.

Sådan er den nye iMac
Der var måske ikke de store overraskelser i forbindelse med afslørengen af iPad Mini og den nye iPad, men det var der til gengæld, da det kom til afsløringen af Apples iMac anno 2012.

Evolution of iMac 1998 - 2012
Foto: Apple.com

Den nye iMac er 80% tyndere end sin forgænger og tager sig slankere ud end nogensinde med sine kun 5 millimeters tykkelse. Dermed er der naturligvis ikke blevet plads et optisk drev, men det har jo været tendensen fra Apple et stykke tid.

IPS-panelet er optimeret til at give 75% mindre genskin, og betragtningsvinklen er ligeledes optimeret til nu at kunne klare 178 grader uden synlig forringelse i billedkvalitet.

iMac 2012
Foto: Apple.com

iMac har to mikrofoner, FaceTime HD kamera og stereohøjttalere. Der er blevet plads til 4 USB 3.0 stik, 2 Thunderbolt stik, SDXC kortlæser samt indgang til hovedtelefoner og ethernet, som altsammen er placeret diskret på bagsiden.

Hvis du skulle være fristet, kan du vælge mellem en almindelig harddisk, SSD eller - det for Apple - helt nye Fusion Drive, som er en sammensmeltning af HDD og SSD ved hjælp af nyt software, der giver næsten lige så høje hastigheder som SSD og samtidig masser af lagringskapacitet.

Den nye iMac er blevet mere strømbesparende og bruger således 50% mindre strøm, når den ikke er i brug.

Den kommer i butikkerne i løbet af november.

Sådan er den nye Mac mini
Apple har også opdateret deres lille desktop computer, der har fået et løft på processor- og grafik-delene.

Mac mini 2012
Foto: Apple.com

Mac mini fås i flere konfigurationer, hvor du kan vælge mellem Intel Core i5 og i7 processor, op til 1 TB HDD eller 256 GB SSD eller vælge en kombination bestående af 1 TB HDD og 128 GB SSD i Apples Fusion Drive opsætning.

Grafiksiden er bestykket med Intel HD Graphics 4000, der skulle give 65% bedre performance, og du får 4 GB 1600 MHz DDR3 RAM.

Mac mini starter på $599 og er klar til salg nu.

Sådan er den nye MacBook Pro 13"
Apple nyeste udgave af deres MacBook Pro er også klar til salg nu, og fås fra $1699 i en konfiguration med 8 GB RAM og 128 GB SSD.

MacBook Pro 2012
Foto: Apple.com

MacBook Pro har også Retina Display og måler i den nye udgave kun 1,9 cm. Vægten er lige under 1,6 kg, og igen får du den uden optisk drev men med FaceTime HD kamera, to mikrofoner og stereohøjttalere.

Den nye MacBook Pro understøtter op til 768 GB SSD og 8 GB RAM, og den leveres med enten en Core i5 eller i7 processor og Intel HD Graphics 4000.

Den mindste konfigurationsmodel med 8 GB RAM og 128 GB SSD starter på $1699 i USA og er tilgængelig fra i dag.


Kilder: Apple.com og ITavisen.no