Apple får patent på fingeraftrykslæser der er indbygget i skærmen

edbpriser.dk 28-01-49096 05:26

Det har efterhånden været rygtet et stykke tid, at Apple er i gang med at bygge en iPhone, der får fronten helt dækket af en glasskærm med kun en smal kant i toppen til kamera, højttaler og diverse sensorer.

Læs også: Apple har sat sig på smartwatch markedet

Rygterne peger også på, at det nye design første gang vil optræde på den kommende iPhone 8 eller X, der står til at blive lanceret til efteråret sammen med iPhone 7s modellerne, og at iPhone 8/X bliver en speciel jubilæums-udgave, der skal markere, at i 2017 er det 10 år siden, at Apple introducerede deres revolutionerende smartphone.

Nyt patent peger på indbygget fingeraftrykslæser i skærmen på iPhone 8/X

I går publicerede det amerikanske patent-kontor så et nyt Apple-patent, der i hvert fald bekræfter, at det er en teknologi, som Apple arbejder på.

Apple patent på skærm med indbygget fingeraftrykslæser

Patentet omhandler et "interaktivt display med IR dioder", der vil være i stand til at aflæse fingeraftrykket gennem skærmen og dermed overflødiggør Hjem-knappen med indbygget Touch ID.

Læs også: Prisen på iPhone 8 ryger over $1.000: Apples jubilæums-model bliver dyr

Oprindeligt var det firmaet LuxVue, der indsendte patentansøgningen i 2014, men da Apple købte firmaet i april samme år, blev patentet overdraget til Apple, som på den måde har haft flere år til at arbejde på teknologien.

Om det så har været tid nok til, at den finder vej til iPhone 8/X i år, finder vi ud af til september, når Apple ventes at præsentere de nye modeller.


Kilde: The Verge