Apple får patent på sammenfoldelig iPhone

edbpriser.dk 17-05-48863 12:20

De store tech-producenter får tildelt rigtig mange patenter, som aldrig finder vej til et færdigt produkt, men vi ville nu gerne se Apples bud på en sammenfoldelig iPhone blive til virkelighed.

Det netop tildelte patent, der blev indleveret til det amerikanske patentbureau tilbage i 2014, viser, at Apple har arbejdet på konceptet omkring en iPhone, der kan klappes sammen i nogle år nu, men det betyder desværre ikke, at den er tæt på at blive sendt på markedet - Samsung har jo også arbejdet på en sammenklappelig model i årevis uden at få en klar til markedet, selvom der er rygter om 2017.

Læs også: Samsung kan have foldbare smartphones klar i 2017

Apples patent arbejder - ligesom Samsung - ud fra at have et foldbart OLED display som den vigtigste komponent i en sammenklappelig iPhone sammen med et chassis bestående af det både stærke og fleksible nitinol, som er en blanding af nikkel og titanium.

Apple foldbar iPhone patent

I nogle af eksemplerne i patentet har Apples ingeniører fordelt hardwaren i telefonen i den øvre og nedre halvdel, så for eksempel kameraer, display teknologi, højttalere og lyssensorer er placeret i den øverste del, mens bunden har mikrofoner, CPU, GPU, vibrationsenheden og andre vigtige dele.

iPhone model med to hængsler

Apples produktudviklere nøjes dog ikke med at kigge på et klassisk sammenfoldeligt design, hvor displayet er gemt væk og beskyttet, når mobilen er klappet sammen.

I patentet er der nemlig også en skitse og en beskrivelse af en model med to hængsler, der bøjer skærmen udenpå mobilen i den ene ende og så folder den anden ende indad.

Apple foldbar iPhone patent

Dermed er noget af skærmen stadig tilgængelig og kan bruges i sammenfoldet tilstand, mens den anden ende kan bruges til at sætte mobiltelefonen fast på tøjet eller en taske.

Læs også: Se video af Lenovos foldbare smartphone og tablet

Hvornår vi får en sammenfoldelig iPhone - eller Samsung Galaxy for den sags skyld - at se, er meget usikkert, men Lenovos udviklere i artikel-henvisningen herover har da været i nærheden af en brugbar løsning, så forhåbentlig varer det ikke alt for længe.

I første omgang må iPhone folket "nøjes" med en iPhone 8 Plus model til næste år, der muligvis får buede kanter på sit OLED display eller selv bliver let buet.

Læs også: iPhone 8 får OLED display


Kilde: AppleInsider