Apple har gaflet Nokias kamera ekspert

edbpriser.dk 13-05-2014 15:22

Ari Partinen, som har arbejdet for Nokia i syv år, har været en af hovedkræfterne bag det finske selskabs succes med PureView teknologien i deres Lumia mobiltelefoner.

Kronen på værket var kameraet i Nokia Lumia 1020, der satte konkurrenterne godt og grundigt på plads med en opløsning på 41 MP, og som blev sendt på optagelser med de krævende fotografer fra National Geographic - et reklamestunt ja, men ikke desto mindre et som National Geographic lagde navn til.

Læs også: Anmeldelse af Nokia Lumia 1020

Den store sensor i Nokias top-modeller danner grundlag for en form for oversampling, der kombinerer flere pixels sammen til én perfekt pixel, hvilket - sammen med Carl Zeiss optikken - skaber nogle rigtig flotte resultater.

PureView ekspertisen følger ikke med til Microsoft

Nokias mobil-division er som bekendt blevet solgt til Microsoft, hvor det kommer til at hedde Microsoft Mobile, men den nye afdeling får altså ikke glæde af Ari Partinens ekspertise, skriver CNET.

Ari Partinen tweet

Som man kan se i tweetet herover, sagde Partinen farvel til sin Lumia familie i fredags for at begynde et nyt kapitel i Cupertino, Californien, der mest af alt er berømt for at huse Apple.

Ari Partinen bekræfter da også i en kommentar under tweetet, at det er Apple, som han skal til at arbejde for.

Læs også: Vælg den bedste kameramobil: Her er fem ting du skal være opmærksom på

Apple plejer ellers at få ros for kamera teknologien i deres iPhone, men det kan selvfølgelig altid blive bedre, og det er Ari Partinen nok mand for at hjælpe dem med.