Apple iTV kommer nærmere

edbpriser.dk 22-11-2013 12:03

Ifølge vedholdende rygter - senest fra det israelske site Calcalist - har Apple købt firmaet Primesense, der er bedst kendt for deres samarbejde med Microsoft om udviklingen af bevægelses-controlleren Kinect til Xbox 360.

Det har naturligvis sat gang i spekulationerne om, hvad Apple vil bruge Primesense til, og i hvilke produkter vi kan regne med at se bevægelses-kontrol dukke op.

Tech-sitet DigitalTrends mener, at det eneste logiske sted for Apple at benytte sig af teknologien er i firmaets længe ventede fladskærm (populært kaldet iTV), fordi det ikke vil give meget mening at skulle begynde at vinke til hverken sin iPhone eller iPad.

Steve Jobs havde knækket koden til TV

Rygterne om et Apple iTV er aldrig blevet officielt bekræftet af Apple, men afdøde Steve Jobs udtalte til Walter Isaacson, som skrev hans biografi, at Jobs "endelig havde knækket koden" til TV, hvilket vel må betyde, at Steve Jobs havde fundet ud af, hvordan en fladskærm fra Apple skulle sættes sammen.

Læs også: Apples lillebitte monster kommer til december

At der så stadig ikke er meldt nogle officielle planer ud fra Apple eller den nye direktør Tim Cooks side kan jo skyldes, at teknologien til at fuldføre Steve Jobs' vision endnu ikke er fuldt udviklet.

Tim Cook har da også ved flere lejligheder antydet, at Apple kigger på TV'et som et meget interessant område for firmaet at kigge nærmere på, og at Apple vil kunne bidrage med mange ting, når det kommer til fremtidens fladskærme.

Samsung Smart TV Hub

Apple kunne fjerne de vilde fagter

Opkøbet af Primesense kan snildt ses som et tegn på, at Apple vil bruge bevægelses-kontrol i deres iTV i stil med det Samsung har implementeret i nogle af deres fladskærme.

Imidlertid kan DigitalTrends ikke forestille sig, at Apple vil introducere et produkt på markedet, hvor man skal lave så store fagter med armene, som man skal med både Kinect og Samsungs Smart TV, der begge i øvrigt indimellem også har svært ved at genkende ens armbevægelser, hvis man ikke står rigtigt eller er belyst ordentligt.

Derimod forestiller de sig, at Apple i samarbejde med Primesense vil lave en sensor, der opfatter meget mindre håndtegn og -bevægelser og måske endda øjenbevægelser til at styre iTV med.

Hvis Apple så samtidig videreudvikler Siri og bygger den ind, vil man have et TV, der kan styres med kroppen og stemmen lige så let som med en fjernbetjening.

Og når nu Apple er i gang, kan de jo også lige så godt gøre iTV kompatibelt med deres applikationer fra App Store og på den måde sende en fladskærm på gaden med mere end million apps klar til download.

Læs også: Google smartwatch kommer snart - Apple iWatch først i 2014

Så mangler vi vel egentlig bare, at iTV kommer med Retina skærm i 65 tommer størrelse...

Drømme og idéer er der nok af, men om de svarer til Steve Jobs' og Apples visioner bliver først afsløret, når og hvis iTV en dag får lov at se dagens lys, og Steve Jobs har jo i hvert fald ved et par lejligheder drømt vildere og anderledes end tech-journalisterne.