Apple når måske ikke at få safirglas klar til iPhone 6

edbpriser.dk 24-09-46601 10:33

Safirglas dækker lige nu kameralinsen og Home knappen med fingeraftrykslæseren på iPhone 5s, men Apple har længe arbejdet intenst på at udbygge produktionen af safirglas, så det også kan dække hele forsiden af iPhone 6.

Følg de seneste nyheder og rygter om iPhone 6 her - og bliv skrevet op til vores dedikerede iPhone 6 nyhedsbrev

Nu kaster en respekteret analytiker fra investeringsfirmaet JP Morgan imidlertid grus i Apples maskineri ved at hævde, at fremstillingen af safirglas stadig er 10 gange dyrere for æble-fabrikken, end hvis de bruger Cornings Gorilla Glass, rapporterer AppleInsider.

Læs også: Første ægte billeder af iPhone 6?

Grunden er, ifølge analytiker Rod Hall, at produktionen af safirglas ikke er kommet helt op i gear endnu hos Apples safirglas-partner GT Advanced Technologies, og derfor vil det være for dyrt at udstyre iPhone 6 med det meget modstandsdygtige men dyre materiale.

Hall mener - modsat Wall Street Journal - ikke engang, at Apple vil udsende nogle enkelte iPhone 6 modeller i begrænset antal med det eftertragtede safirglas på hele fronten af mobiltelefonen i år, men derimod at Apple bliver nødt til at vente til 2015 med at få en safirglas-beklædt iPhone på markedet.

Safirglas forklaret og testet i videoer

Som du kan se i videoerne herunder hævder video bloggeren, Marques Brownlee, at han i samarbejde med Sonny Dickson har fået fat i selve safirglas fronten til en iPhone 6.

Den har han så udsat for nogle seriøse tests, så vi ved selvsyn kan se, hvor meget stærkere safirglas er end Gorilla Glass.

iPhone 6 safirglas frontcover udsat for kniv af Marques Brownlee
iPhone 6 safirglas frontcover udsat for kniv af Marques Brownlee.

Safirglas er dog stadig ikke modstandsdygtigt overfor alt, hvad man kan finde på at udsætte det for, men det klarer sig rigtig godt, som du kan se.

Læs også: Fantastisk udseende rammeløs mobil fra Sharp

iPhone 6 ventes at blive præsenteret den 9. september og blive sat til salg den 14. i samme måned.