Apple og iPhone brugerne sagde JA til Opera

edbpriser.dk 15-04-2010 16:14

"Opera Mini er godkendt"
Det var det glade budskab fra kommunikationsdirektør, Tor Odland, fra Opera Software i en pressemeddelelse kl. kvart i to natten til tirsdag 13. april.

Mere behøvede han ikke at skrive. Vi taler selvfølgelig om selskabets webbrowser til iPhone.

Efter 20 dage, 8 timer og ca. en halv time blev det norske IT-produkt endelig klar til iPhone platformen efter at have passeret Apples godkendelsesprocedure.

Opera Mini blev derefter tilgængelig i App Store, hvor den tilbydes helt gratis.

Det er første gang en browser, der ikke er bygget over Apples webbrowser-motor, Webkit, bliver tilbudt iPhone brugerne.

Opera Mini fungerer ulig andre browsere ved, at behandlingen af data foregår på Opera Softwares servere. Her bliver dataen komprimeret, hvilket gør net-oplevelsen meget hurtigere for mobile brugere.

6 gange hurtigere end Safari
Dermed kan Opera tilbyde en browser, som er op til 6 gange hurtigere end iPhones egen indbyggede Safari browser. Opera Mini er også udstyret med flere moderne funktioner, som Safari på mobilen ikke har endnu såsom faner og hurtigvalg.

Mindre data sendt til mobilen betyder, at brugerne kan spare penge ved at bruge den norske browser. Det betyder også, at netsurfing bliver mulig på langsommere netværk, hvor det tidligere har været en træg oplevelse at være på nettet.

Stort potentielt marked
For Opera Software, som tidligere på ugen meddelte, at de har 100 millioner brugere fordelt nogenlunde lige mellem Opera Mini og PC-versionen, er dette en ekstremt stor nyhed.

Det åbner nemlig op for et enormt stort marked for det norske IT-selskab.

Indtil videre er der nemlig solgt mindst 50 millioner iPhones i verden. Lægger man det tal til iPod touch (35 millioner solgt) og iPad, der solgte en halv million enheder i den første uge efter lanceringen, ser man straks, at potentialet er stort.

1 million downloads den første dag
iPhone brugerne har åbenbart været klar til en ny - og hurtige - browser, for Opera Software meddelte allerede et døgn efter lanceringen på iTunes Store, at Opera Mini var blevet installeret på hele 1.023.380 Apple-enheder.

Den mest downloadede app
Derfor var det heller ikke overraskende, at Opera Mini toppede listen over de mest downloadede applikationer i alle de lande, hvor den blev tilbudt på nær Australien, hvor den måtte se sig slået af spillet "Bird Strike".

Find Opera Mini i iTunes her.

Opera Mini topper download listerne