Apple og Samsung mærker presset fra kineserne

edbpriser.dk 19-11-47814 15:16

Det kan godt være, at Samsung og især Apple løber med det meste af opmærksomheden på grund af en kombination af dygtig markedsføring og den udbredte stammekrig mellem de to firmaers fans, der sørger for evigt gode læsertal på alle artikler om de to giganters indbyrdes kamp, men der er altså også andre - store - spillere på markedet.

Læs også: Nokia 1100 er stadig den bedst sælgende mobil nogensinde

I det seneste kvartal solgte Samsung og Apple henholdsvis 84,5 og 48 millioner smartphones, hvilket er imponerende tal, men i samme periode solgte andre producenter - med de tre kinesiske selskaber, Huawei, Lenovo og Xiaomi, i spidsen - tilsammen mere end 220 millioner enheder.

Apples og Samsungs smartphone salg i forhold til alle de andre
Apples og Samsungs smartphone-salg i forhold til alle de andre producenter. Kilde: Statista .

Det er især de billige til mellemklasse prismærkede smartphones, de andre producenter sælger mange af på fremspirende markeder rundt omkring i verden, hvor de dyre topmodeller fra Apple og Samsung er uden for almindelige menneskers rækkevidde.

Og man får også ofte meget for pengene, når man vælger en smartphone fra Huawei eller Motorola (Lenovo), da de kan producere mobilerne billigt, og ofte kommer med de mest efterspurgte funktioner fra de dyrere modeller fra konkurrenterne.

Læs også: Denne mobilskærm kan ikke smadres

Den billigste Huawei smartphone på EDBpriser koster således kun lige over 500 kroner, mens den billigste fra Motorola kan fås for cirka 750 kroner. Xiaomi har ingen mobiltelefoner på EDBpriser pt.

Find de bedste priser på Huawei smartphones her

Og find de bedste priser på Motorola smartphones her