Apple starter bytte-service på iPhone

edbpriser.dk 19-07-45627 00:53

Har du en iPhone 3G eller nyere og gerne vil opgradere til Apples nyeste model, kan amerikanske kunder fra den 30. august sælge deres gamle iPhone tilbage til Apple, når de køber en ny, fortæller 9to5Mac.

The iPhone Reuse and Recycle program sættes i gang i udvalgte Apple butikker i USA i denne uge - der er ingen informationer om, hvorvidt programmet udvides til Europa indenfor den nærmeste fremtid.

Læs også: iPhone 5S bliver 31 procent hurtigere

Apple køber din brugte iPhone

Programmet går ganske enkelt ud på, at man tager sin gamle iPhone med ind i butikken, hvor personalet så tjekker dens skærm, knapperne, dens generelle stand, eventuelle fugtskader og mobiltelefonens evne til at tænde og fungere.

Herefter udregnes en brugtpris, som Apple så giver i rabat, når man køber en ny iPhone på kontrakt hos et teleselskab.

iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S og iPhone 5 er alle med i programmet, hvilket vel er en endelig bekræftelse af, at Apple præsenterer nye iPhones den 10. september, som højst sandsynligt kan købes i butikkerne meget kort tid efter.

Læs også: iPhone 5C bliver ikke så billig alligevel

De gamle iPhones bliver i USA

Apple sender de gamle iPhones til firmaet BrightStar, der er specialister i genbrug af elektronik.

De gamle mobiltelefoner bliver dog ikke sendt til mindre udviklede lande som først antaget, men bliver i stedet i USA.

Der bliver også mulighed for at aflevere sin gamle defekte iPhone i Apple butikkerne, som man dog ikke får penge for, men den bliver så sendt videre til BrightStar til genbrug.