Apple tester trådløs opladning og buet skærm på deres iWatch

edbpriser.dk 20-02-46065 02:30

Det længe ventede smartwatch fra Apple lader til at nærme sig en lancering, da Apple CEO Tim Cook ved et investormøde for nylig lod en bemærkning falde om, at firmaet vil introducere produkter i helt nye kategorier i 2014, rapporterer Pocket-lint.

Et TV og et smartwatch er de mest ventede nye produkter fra teknologi-giganten, som skal leve op til nogle gigantiske forventninger fra både tilhængere og modstandere af deres produkter, der i begge tilfælde forventer noget intet mindre end revolutionerende, når det kommer til nye produkter fra Apple.

Læs også: Apple iTV kommer nærmere

For at lave et velfungerende smartwatch er der dog nogle udfordringer, der skal overvindes, og her lader en buet skærm til at være det mindste problem.

iWatch koncept

Batteriet i iWatch skal holde længere

Den fysiske størrelse på batteriet i vores håndholdte enheder har på nuværende tidspunkt meget at sige for, hvor længe det kan levere energi til at drive mobilen eller tablet-PC'en.

Derfor spår mange, at det næste store teknologispring skal være for batterierne, fordi et smartwatch ikke er særlig smart, hvis det skal tages af og oplades hver eneste eftermiddag.

New York Times har i en større artikel kigget på de mulige løsninger, som Apple - og andre producenter - kan tænkes at benytte sig af, og der er flere interessante teknologier under udvikling.

Magnetisk induktion, solkraft eller kinetisk energi

Googles Nexus 5 og flere af Nokias Lumia mobiltelefoner benytter sig allerede af magnetisk induktion til at genoplade batteriet, hvor mobilen bare skal ligges på en plade uden behov for at få en ledning i sig.

Læs også: Apples nye patent er en julegave til æble-fans

Men hvis Apple vil benytte den teknologi, skal de opfinde et batteri, der holder længere end de nuværende lithium batterier, så man ikke netop skal tage uret af midt på dagen, og det lader lige nu til at have lange udsigter.

Derfor tester Apple også både muligheden for at lægge et gennemsigtigt solfangerlag henover displayet og opladning ved hjælp af kinetisk energi, som man kender det fra mekaniske armbåndsure.

Begge teknologier er dog ifølge ledende forskere på området ikke klar til markedet endnu, så Apple ender måske med at komme udenom batteri-problemet ved at neddrosle funktionerne i deres iWatch, så det kan færre ting men til gengæld kan køre i længere tid, før det skal oplades.

iWatch holder styr på helbred og fitness

Ifølge en anden Pocket-lint nyhed vil Apples iWatch i samarbejde med det kommende iOS 8 fokusere mere på brugerens helbred og dennes fitness udfoldelser.

iWatch koncept

Dermed er det muligt, at Apple kommer til at gå i en helt anden retning med deres smartwatch end Samsung og Sony og koncentrere sig om funktioner, der er bedre egnet til den lille formfaktor, som et smartwatch indtil videre må have.