Apple TV 4K test

Rasmus Larsen og Torben Rasmussen - Flatpanels.dk 04-10-2017 12:25

Apple venter ofte med et gå ind på et marked indtil de kan tilbyde en komplet pakke. 4K og HDR er således heller ikke nye tiltag på TV-markedet, men med Apple TV 4K tilføjes sideløbende film i 4K HDR-kvalitet i iTunes. Kunder får sågar automatisk opgraderet deres katalog fra HD-kvalitet til 4K HDR.

TV-markedet ændres fundamentalt i disse år. Streaming har sat TV-distributionen fri og TV-skærme forvandles til computere med komplette styresystemer. På samme tid har TV-branchen overhalet biograferne udi 4K og HDR. Timingen er perfekt for, at Apple kan glide ind og ændre på status quo, men har Apple TV 4K, hvad der skal til? Lad os undersøge sagen.

Første indtryk
Jeg har anvendt Apple TV side-om-side med andre streamingenheder såsom Nvidia Shield, Chromecast Ultra, Xbox, PlayStation, Roku, FireTV, LG webOS m.fl. siden hvert produkt blev lanceret, så jeg er velbevandret udi fordele og ulemper ved de forskellige løsninger. Hvis dette er første gang, at du nærmer dig Apple TV, så vil jeg til at starte med fremhæve 3 punkter.

Det første er, at Apple TV er en lille boks, som altid står tændt. Hvad det betyder er, at du ikke kan slukke for boksen. Den er baseret på en meget strømbesparende chip og går i en dvaletilstand, når den ikke er i brug. Det er derfor, at der ingen sluk/tænd-knap er på fjernbetjeningen.

Læs også: tvOS 11 er frigivet - uden dansktalende Siri

Boksen er altid klar til brug indenfor sekunder og holdes kun tilbage af den tid, som det tager at starte dit TV, hvilket typisk er 3-5 sekunder på de hurtigste, men over 10 sekunder på mange andre. Det ligner en udfordring, som Apple kunne løse med en TV-skærme – just saying.

 

Læs mere...