Apple vil forbedre sundhedsvæsnet ved hjælp af Apple Watch

edbpriser.dk 03-07-48326 05:16

Ligesom mange andre alvorligt syge mennesker førte Steve Jobs' lange kamp mod cancer i bugspytkirtlen ham igennem en stor del af sit lands sundhedsvæsen, som han fandt mangelfuldt.

Ikke fordi han fik dårlig behandling (han har jo haft råd til den bedst mulige), men fordi han opdagede en mangel på data mellem patienter og læger.

For de patienter med en længerevarende alvorlig sygdom er det nærmest umuligt at indsamle al den nødvendige data om deres helbred i et altid økonomisk presset sundhedsvæsen.

Læs også: Presset Tim Cook efter faldende iPhone-salg: Vi har store innovationer på vej

Derfor gjorde Jobs det til en af Apples missioner at forbedre denne del af den almene folkesundhed, og Apple Watch er en del af svaret.

Apple Watch som sundhedshjælper

Sammen med dedikeret software kan sensorerne i Apple Watch indsamle data om bevægelse, hjerterytme og andre biometriske forhold, og det kan give en læge et bedre indtryk af patientens tilstand.

Apple Watch

Først kom HealthKit i 2014, der indsamler data om brugerens motion og sundhed, og i starten af 2015 kom så ResearchKit, der gjorde det muligt at facilitere store medicinske studier, og som i første omgang kom med fem applikationer, der var udviklet i samarbejde med hospitaler og universiteter rundt om i verden og skulle undersøge sygdomme som Parkinsons, sukkersyge, astma, brystkræft og hjertekar relaterede sygdomme.

Her i april lancerede Apple så CareKit, der måske er det tætteste på det system, som Jobs efterlyste, da det kan bruges til at monitorere patienternes helbred over længere tid samt registrere smerteniveau, medicin-indtag med mere og dele oplysningerne med lægerne - Apple får ikke adgang til informationerne, lover de.

Læs også: Muligt udseende til Apple Watch 2

Og Apple har ikke tænkt sig at stoppe her. I et health lab har firmaet syv sygeplejersker ansat til at indsamle data fra ansatte, som udfører forskellige øvelser. Denne data skal så bruges i udviklingen af fremtidige produkter.


Kilde: AppleInsider